You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Упражнения за гръб

uprajneniq grabДобре оформения гръб е като за афродизиак за всяка една жена. Много мъже искат да бъдат като "четирикрилни гардероби". За да успеете да постигнете този така желан успех е необходимо да се тренира здраво. Гребните мускули са сред най-трудните за трениране и оформяне. В статията ви предлагаме някой от най-използваните упражнения за оформяне на гръб във фитнес залата.
Навеждане с щанга
Това упражнение натоварва изключително силно дългите мускули на гърба. Натоварването по време на това упражнение за гръб се тренират и статично бедрените мускули от задната група. Начина на изпълнение на това упражнение за гръб е следния:

1. Щангата се поставя на раменете. Позицията е изправена.
2. От кръста се навеждате напред. Движението се осъществява само в кръста, а гърба придобива идеалната S образна форма
3. продължавайте да се навеждате напред докато гърба застане в успоредна позиция спрямо пода.
4. След кратко задържане започнете да се издигате до достигане на изходна позиция на това упражнение за гръб.

Упражнението се прилага главно за оформяне на мускулите, ефекта на натрупване на мускулна маса е ограничен. Препоръчително е това упражнения да се включи в края на тренировката след като вече сте минали останалите упражнения за гръб.

 

Упражнения за гръб 2

Второто упражнение за гръб, което ви предлагаме това е придръпване от вертикален скрипец. това упражнение води до разширяване на гърба. Сходен ефект се постига и при набирането на лост, но при скрипеца за разлика от лоста се постига натоварване само на тази група. Придръпването на вертикален скрипец натоварва освен гърба и бицепса, слабо се натоварва трапеца и предмишницата. При различните разновидности за изпълнение на това упражнение за гръб се постига и различна натовареност на отделните групи мускули.

Широк захват на скрепеца пред гърди
При изпълнението на това упражнение се постига увеличаване (разширяване) на гърба. При изпълнението на упражнението гърба трябва да е извит леко назад за да има максимално съкращаване на гръбните мускули. Придръпването на скрипеца спира при достигането на гърдите. След това плавно се връяа в изходна позиция.

Широк захват на скрипеца зад врата
Тука освен увеличаване на широчината на широкия гръбен мускул се постига и трениране на дългите гръбни мускули. За разлика от предходното упражнение гърба при изпълнението на това упражнение е изпънат. Придръпването на скрипеца спира при докосване на врата.  В максимална долна позиция се прави леко задържане и след това упражнението продължава до достигане на изхпдна позиция.

Други разновидности на тези упражнения за гръб са:
С тесен прониран захват
С тесен супиниран захват
С неутрален ахват
Придръпването с успореден хват

Упражнения за гръб

93
com_content.article
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Упражнения за гръб0 от 5 от общо 0 гласували.