You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Ръце и нокти

Срастване на ноктите

593
com_content.category
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Срастване на ноктите5.00 от 5 от общо 1 гласували.


srastvane na noktiteСрастването на ноктите на ръцете с кожата е сериозен козметичен проблем, който се наблюдава при бебета и най-възрастните хора. Причината за срастване на ноктите с кожата е неправилното поддържане на ноктите и понижена хигиена.  В редки случай кожата на ръцете и ноктите може да бъде нападната от гъбички, чиито колони също могат да причинят срастване на ноктите.

Мазоли на ръцете справете се с тях

459
com_content.category
(3 гласа, оценка 1.33 от 5)
Мазоли на ръцете справете се с тях1.33 от 5 от общо 3 гласували.


mazoliМного от хората с тежка работа са се запознали от близо с мазолите, но мазоли могат да се образуват и при мъже и жени, които не се занимават с тежък физически труд. Обикновено мазолите на ръцете се получават в резултат на механично претъркване на епидермалния кожен слой на ръцете.

Маникюр при жената

427
com_content.category
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Маникюр при жената5.00 от 5 от общо 1 гласували.


маникюрПовечето жени в днешно време искат да имат красиви нокти, а красивите нокти за тях са с добре оформен маникюр. За добрия маникюр обаче далеч не стига перфектно нанесения лак с красиви шарки, рисунки, камъчета или брокат. За да имаме красив маникюр трябва да поддържаме здравата плочка на нокътя. Ето няколко практични съвета как да имате красив маникюр.

Гъбички по ноктите на краката

380
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Гъбички по ноктите на краката0 от 5 от общо 0 гласували.


гъбички по ноктитеМедицинският термин на това заболяване носи сложното за изричане име онихомикоза. Това заболяване на ноктите се среща преди всичко при нежната част от човечеството, но това далеч не означава, че мъжете не може а имат гъбички по ноктите. Съотношението жени:мъже страдащи от тази гъбична инфекция е 85:15. Гъбичките по ноктите е заболяване разпространено по целия свят, особено на местата с влажен климат. В глобален мащаб около 15% са носителите на гъбички по ноктите, като почти 40% от жените по света поне веднъж в живота си са имали гъбички по ноктите.

Грижа за кожата на ръцете

304
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Грижа за кожата на ръцете0 от 5 от общо 0 гласували.


ръцеПри ежедневната си работа и по-време на домакинските задължения кожата на ръцете често се подлага на химични и физични дразнители, които нарушават нейната цялост. Нежните ръце са символ на майчината ласка и същевременно спомен за любимия до нас. Поради тази причина не бива да оставяме ръцете си без грижи. Един от най-добрите начини да запазите красотата и нежността на своите ръце е ежедневното използване на хидратиращи кремове. Все пак това са минималните усилия ето какво друго може да направите за да имате меки и нежни ръце приятни за докосване.

Страница 1 от 3