You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Кожа

Премахване на целулит от кожата

656
com_content.category
(1 глас, оценка 4.00 от 5)
Премахване на целулит от кожата4.00 от 5 от общо 1 гласували.


целуит и портоколаво кожаЦелулитът е заболяване, което засяга преди всичко жените, но понякога се среща и при мъжете.  Първите прояви на целулит при жените могат да започнат в доста млада възраст в практиката е имало случай на момичета на 17-18 години, които имат целулит. Ако прибавим факта, че 71% от жените на възраст над 25години имат целулит превръщат този проблем в основен за доста дами.

Слънчева алергия - причини за появата

642
com_content.category
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Слънчева алергия - причини за появата5.00 от 5 от общо 1 гласували.


kojaАлергията към слънчевите лъчи е сравнително слабо разпространен кожен проблем. Честотата му на срещане е около 15%, по-често слънчева алергия се наблюдава при жените отколкото при мъжете, а главно от нея страдат малките деца и юношите и значително по-рядко възрастните хора. Въпреки, че обществеността масово нарича този проблем слънчева алергия, той не представлява истинска алергична реакция, защото слънчевите лъчи дразнещи кожата не водят до отделяне на антигени, както при всяка друга алергия.

Обрив причинен от алергия

636
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Обрив причинен от алергия0 от 5 от общо 0 гласували.


obrivОбрив причинен от алергия
Една от най-разпространените форми на алергия това е кожни обрив. Причините за поява на кожна алергия могат да бъдат много и от най-различно естество. Обикновено алергията се дължи на външен фактор - прах, полен от растения допир до химични препарати и алергени, чувствителност към препарати за бита, перилни прахове и прочие.

Стрии по време на бременност

619
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Стрии по време на бременност0 от 5 от общо 0 гласували.


стрииСтриите са проблем както на мъжете, така и на жените. Доказано е, че около 80% от хората имат стрии по тялото си, а малцина са тези, които имат вродена защита на кожата от появата на този коварен неприятел. Най-често стриите се образуват на места, които обичаме да показваме през летните месец - бедра, дупе, в областта на паласките, корема, мишниците. Много от жените, които са в трепетно очакване на своето бебе се притесняват, защото с бременността настъпват козметични проблеми по красивото женско тяло.

Витамин Е за здрава кожа

587
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Витамин Е за здрава кожа0 от 5 от общо 0 гласували.


витамин Е кожаМалко хора се замислят, но кожата е един от важните органи на човешкото тяло, освен че е най-големия орган, кожата представлява бариера между външната за организма и вътрешната среда. Кожата е като огледало на нашето вътрешно здраве и за това как човек гледа на себе си. Занемарената кожа с груби рани, гъбички и пр. е признак за ниска култура, но кожата е много по-важен орган! След бъбреците и белите дробове най-много токсини и вредни вещества напускат организма ни именно през кожата. Кожата има важна роля и в защитата на организма, голям процент от имунните Т-клетки се намират именно на повърхността на кожата.

Страница 1 от 7