You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Кожа

Акнето се обостря от шоколада

251
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Акнето се обостря от шоколада0 от 5 от общо 0 гласували.


acneМного от тийнейджърите обожават да си похапват шоколад на воля. Проучвания обаче сочат, че консумирането на черен шоколад или наричан още натурален шоколад може силно да обостри появата на акне при хората, които са с чувствителна кожа и податливи на появата на младежки пъпки.

Грижа за чувствителна кожа

239
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Грижа за чувствителна кожа0 от 5 от общо 0 гласували.


chuvstvitelna koxaГрижата за чувствителната кожа е не по-малко трудна в сравнение с грижата за нормална кожа. Причината за това е, че и най-малкото дразнение може да доведе до нежелани реакции на кожата ни. Най-финото място на нашата кожа това е лицето. То се нуждае от много специални грижи, а това е в още по-голяма сила когато типа кожа е определена като чувствителна.

Мазната кожа създава проблеми

198
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Мазната кожа създава проблеми0 от 5 от общо 0 гласували.


maznoМАЗНАТА КОЖА МОЖЕ ДА Е СИМПТОМ НА ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ, ЧЕНОДРОБНИ И НЕВРОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ.

Вследствие на усиленото отделяне на кожни мазнини се получава често срещащ се и крайно неприятен козметичен дефект – мазна кожа. Излишно отелената мазнина се разстила по повърхността на кожата и тя изглежда лъскава и сякаш намазана с олио. Освен това запълва порите на мастните жлези, разширява ги и кожата придобива вид на портокалова кора. Мазната кожа лесно задържа прах, която се смесва с отделени епидермални клетки, микроби и други и образува неприятна ‘’смазка’’ върху нея.

ГРИЖИ ЗА ТЯЛОТО

184
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
ГРИЖИ ЗА ТЯЛОТО0 от 5 от общо 0 гласували.


kojaКожата на тялото и кожата на лицето остаряват по различен начин. Предимството на първата са, че тя не е подложена на агресии, каквито са замърсяването, слънцето, студа... Липсват опъване, гримаси, дължащи се на хиперактивността на лицевите мускул. За сметка на това множество други фактори я правят уязвима - бременностите, резките промени в теглото, триенето на дрехите, които изхабяват защитния хидролипиден слой.

Грижа за кожата в жеги

153
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Грижа за кожата в жеги0 от 5 от общо 0 гласували.


koja prez lqtotoЛято, слънце и висока температура това е сезона през който се показва най-много плът от нашето тяло. За да може обаче да покажете по-голяма част от прелестите си трябва да имате една добре подържана кожа както и килограми в норма. За да сте с красива кожа през лятото е необходимо да и обърнете внимание още през ранната пролет.

Страница 6 от 7