You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Ръце и нокти

КОМПРЕСИ ЗА НЕЖНИ РЪЦЕ

268
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
КОМПРЕСИ ЗА НЕЖНИ РЪЦЕ0 от 5 от общо 0 гласували.


ryce

Най-честият проблем в студеното време са напуканите ръце. Ще изгладите кожата си с маслени компреси.

МАСЛЕНИ КОМПРЕСИ С ЛАЙКА И БАДЕМОВО МАСЛО – Към 3 с.л. пшенично брашно прибавете 2 ч.л. бадемово масло /зехтин/, 2 с.л. цветове от лайка и чаша копяща вода. Залейте с нея билката и я оставете да престои час и половина.

Стъпки за здрави нокти

202
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Стъпки за здрави нокти0 от 5 от общо 0 гласували.


noktiЗдравите и красиви нокти на ръцете и краката зависят са признак за добре подържан външен вид и здравословно състояние на целия организъм. Ноктите на ръцете може да бъдат използвани в медицината като симптоми, че нещо липсва на нашия организъм. Примерно чупливите нокти сочат, че имаме недостиг на витамин А като това е 65% сигурен диагностичен метод. Белите петна по ноктите са един от симптомите за недостиг на цинк в организма.

Болести по ноктите

179
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Болести по ноктите0 от 5 от общо 0 гласували.


bolesti po noktiteМоже би малко от вас знаят, че болестите по ноктите се наричат онихопатии. Обикновено възникването им е генетично т.е. вродено или болестта е възникнала в резултат на въздействие върху ноктите. За генетичните или вродените е ясно, че се предават от родителите върху детето, но придобитите болести са истински интерес за дерматолозите. Според последните причините (факторите) за развитие на дадена болест по ноктите може да се обобщят в следните:

гладки и меки ръце

129
com_content.category
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
гладки и меки ръце5.00 от 5 от общо 1 гласували.


gladki-raceНежните и меки ръце са един от основните символи на женската красота. С течение на времето обаче, мекотата на кожата на ръцете може да изчезне ако не се подържа. Някои навици на жените водят до увреждане на кожата на ръцете и нейното загрубяване. Например една обикновена процедура е миенето на ръце обаче използването на студена или топла вода се оказва един от най-големите врагове на меките и гладки ръце, защото я дехидратират.

Гъбички по ноктите – Обща информация

90
com_content.category
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Гъбички по ноктите – Обща информация 5.00 от 5 от общо 1 гласували.


gabi4ki noktiИнфекциите причинени от гъбички са широко разпространени. Те засягат различни части от тялото, но най-честите места засягани от гъбички това са кожата и ноктите. По-голяма част от гъбичните инфекции са заразни и лесно се предават от човек на човек. Най-рискована група за предаването на инфекцията са други членове на семейството. Предаването на микозата става, чрез употреба на едни и същи вещи от двама или повече души.

Страница 2 от 3