You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Здраве за жени и мъже

При настинка и простуда

181
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
При настинка и простуда0 от 5 от общо 0 гласували.


nastinkaСлед края на топлите дни и началото на дъждовните есени дни неизменно голяма част от хората се разболяват. Обикновено симптомите са сходни хрема, кашлица, а понякога и телесната температура леко се покачва. Вземате различни медикаменти, но като че ли ефект от тях няма и след около седмица симптомите отшумяват ако ви се е случвало значи сте имали настинка.

Витамин C източник на здраве

178
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Витамин C източник на здраве0 от 5 от общо 0 гласували.


vitamin CАскорбиновата киселина или наричана още сред народа витамин C е водоразтворим витамин. Общата му формула, която е интересна за химиците и не толкова за обикновения човек е C6H8O6. Витамин C оставен на стайна температура се окислява изключително бързо. Този витамин играе важна роля в човешкия организъм поради,, което се приема и допълнително количество от витамин C под формата на хранителна добавка.

Раждаемостта 3 пъти по-ниска от смъртността в България

155
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Раждаемостта 3 пъти по-ниска от смъртността в България0 от 5 от общо 0 гласували.


smartnostСпоред данни на "Евростат" (европейската статистическа служба) България е страната с най-висока смъртност от всички страни членки на европейската общност. Страната, която застава пред България в списъка на смъртност на населението в Европа е Латвия.

По официалните данни на "Евростат", цитирани на 27,07,2010г. от АП смъртността в България е 14,2 души на всеки хиляда жителя! Тревожна е и тенденцията, че България заедно с Латвия се намират на дъното на страните с естествен прираст едва 3,6 на хиляда,

Акне причини за поява

152
com_content.category
(1 глас, оценка 2.00 от 5)
Акне причини за поява2.00 от 5 от общо 1 гласували.


akne prichinaОще през миналия век учените установиха, че причина за поява на акне е непостоянството на хормоните от което последва и нормално да бъде установено, че при едни хора генетично е заложено да се образува по-голямо количество акне в сравнение с други! Това направи и борбата с акне (младежки пъпки) практически непосилна щом става въпрос за гени лекарствата не помагат. Това наложи силите на лекарите да се изместят в търсене на механизми да се контролира заболяването - основни механизми по-които се цели справянето с акне са чрез антибиотици, стероиди и други медикаменти.

Кърлежи и болести

134
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Кърлежи и болести0 от 5 от общо 0 гласували.


karlejПри тежки проявления на Лаймската болест се увреждат нервната система, опорно-двигателният апарат, дори и сърцето. Човекът се заразява след ухапване от вече заразен кърлеж. В повечето случаи областта на разпространение на кърлежовата борелиоза /това е другото наименование/ съвпада с кърлежовия енцефалит. Тази тежка болест засяга нервната система и води до развитие на пареза, а понякога завършва и трагично.

Кърлежи как да се пазим

123
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Кърлежи как да се пазим0 от 5 от общо 0 гласували.


kyrlejНай-често през пролетните и летните месеци територията на нашата страна става изключително подходяща за развитието на кърлежи. Причина за бума на тяхното развитие е повишената влажност. Най-широко разпространени в България от кръвосмучещите кърлежи са тези от р. Ixodes. Освен представителите от този род към голямото семейство на кърлежите се числят Sarcoptes scabiei var. hominis този вид кърлеж е от групата на Акарите и предизвиква краста по кожата на човек.

Спрете слънчевата алергия

111
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Спрете слънчевата алергия0 от 5 от общо 0 гласували.


alergiq kam slancetoАлергията към слънцето е един досаден проблем, а най-лошото е, че ни стига в моментите в които най-малко ни се иска това. Примерно на плажа, на разходка сред природата или просто на пикник със семейството. Ако често имате кожни обриви

1. Сведете до минимум ползването на парфюмерия и козметика, когато излизате на слънце. Ако много държите все пак да ползвате слънцезащитни кремове, проучете състава им заедно с дерматолог.

Защита срещу комари

100
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Защита срещу комари0 от 5 от общо 0 гласували.


srestu komariИдеалните условия за появата на комари, кърлежи и други насекоми е повишената температура и висока влажност на въздуха. Именно поради тази причина с настъпването на пролетния сезон се появяват комарите. Тяхното присъствие съпровожда хората до настъпването на по-студени дни през есента. Хората от населените места близо до по-големи водоеми (реки, езера, язовири, блата) са изключително потърпевши от тези кръвосмучещи насекоми.

Страница 13 от 15