You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Здравословни храни

Защо да накисваме ядките и семената

673
com_content.category
(1 глас, оценка 1.00 от 5)
Защо да накисваме ядките и семената1.00 от 5 от общо 1 гласували.


qdkiЗащо да накисваме ядките и семената
Всички привърженици на здравословното хранене знаят, колко са полезни ядките и семената за нашето тяло. Малко от нас обаче знаят, че когато консумираме ядките печени, ние усвояваме едва 20% от полезните минерали съдържащи се в тях, а омега 3 мазнините, които се съдържат в тях при печене намаляват с около 60%. Това е причината ядките и семенната да трябва да бъдат консумирани сурови.

Смути здраве за дами с червено цвекло

672
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Смути здраве за дами с червено цвекло0 от 5 от общо 0 гласували.


smutiСмути здраве за дами с червено цвекло
Червеното цвекло е кореноплоден зеленчук, който често е пренебрегван от нашето меню, но този зеленчук е изключително полезен. Той се използва при всички витаминозни салата, използва се за подсилване на имунитета, спомага за намаляване на високото кръвно и за заздравяване на стените на кръвоносните съдове. Редовната му употреба спомага за подобряване на циркулацията на кръвта в нашето тяло. Ако сте фен на здравословните сокове, то този вариант на червеното цвекло прието под формата на смути, ще стане ваша любима напитка.

Рецепта за смути срещу грип и настинка

667
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Рецепта за смути срещу грип и настинка0 от 5 от общо 0 гласували.


qbylki i djindjifilРецепта за смути срещу грип и настинка
Смути е приятна напитка включваща приятна комбинация от зеленчуци  и/или плодове, която се консумира прясно направена. Състава на смутитата е гъста и се консумира най-често със сламка. За да си приготвите качествено смути Ви е нужен мощен блендер.

Амарант хранителни семена с полезни свойства

666
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Амарант хранителни семена с полезни свойства0 от 5 от общо 0 гласували.


amarantАмарант хранителни семена с полезни свойства
Семената от амарант са малко познати на българския пазар на здравословни храни, но набират все по-голяма популярност поради високите си биологично качество.
Амарантът произхожда от Северна и Южна Америка и Африка, а от 40 години се отглежда като култура и в Европа. В България все още 90% от семената от амарант са внос.  Амарантът представлява тревисто растение с червени цветове, а зърната амарант са жълтеникави дребни с идеално овална форма.

Пълнозърнест хляб как да го познаем

648
com_content.category
(1 глас, оценка 4.00 от 5)
Пълнозърнест хляб как да го познаем4.00 от 5 от общо 1 гласували.


хлябПълнозърнест хляб как да го познаем
Хляба е основна храна в българското домакинство. През последните няколко години става все по-популярно здравословния начин на хранене, а той предвижда консумацията на пълнозърнест, а не на бял хляб.

Мед от манука заместител на антибиотиците

647
com_content.category
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Мед от манука заместител на антибиотиците5.00 от 5 от общо 1 гласували.


medМед от манука заместител на антибиотиците
В много от нашите статии през последните няколко месеца обръщаме внимание на ползите от меда. Днес решихме да ви запознаем с един малко по-специален вид мед, а именно медa от Манука. Този вид мед е слабо популярен в България, но редица учени сред които и много лекари твърдят че мед от манук може да се окаже ефективен заместител на фармацевтичните антибиотици.

Крушата - плодът дар от боговете

646
com_content.category
(2 гласа, оценка 3.50 от 5)
Крушата - плодът дар от боговете3.50 от 5 от общо 2 гласували.


krushiКрушата - плодът дар от боговете
Крушата е един от плодовете, който най-силно напомня за настъпващата есен. Още от първите дъждовни дни този плод се превръща в истинско сладко изкушение за малки и големи - Този плод се отличава със сочността си, леко зърнеста структура и голяма сладост, а аромата на круша е просто божествен - това е и причината много хора да наричат крушите "подарък от небесата".

Натурални сокове или домашни фрешове

585
com_content.category
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Натурални сокове или домашни фрешове5.00 от 5 от общо 1 гласували.


freshПочти от всеки ъгъл ни дебне реклама на здравословни храни и напитки, истина ли са обаче те или е по-добре да направим домашен фреш ? Разбира се, че е много по-добре да си приготвим сами в домашни условия прясно изцеден сок, който няма да съдържа консерванти и оцветители. Домашно приготвения фреш освен, че има приятен натурален вкус, но е и много добра добавка към вашето здравословно меню.

Тиква - здраве от природата

568
com_content.category
(3 гласа, оценка 4.67 от 5)
Тиква - здраве от природата4.67 от 5 от общо 3 гласували.


тикваТиквата е широко популярна в България най-вече като десерт, при което тиквата се приготвя печена на фурна, също така широко популярни са семките от тиква, но това не са единствените ползи от тиквата, тя се използва за предпазването и лечението на много здравословни проблеми.

Сини сливи при тежък запек

554
com_content.category
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Сини сливи при тежък запек5.00 от 5 от общо 1 гласували.


sini sliviНередовното изхождане причинява тежест в стомаха и червата. Дискомфорта обаче не е единствения проблем, който може да причини запека, нередовното и затрудненото изхождане може да причини интоксикация на човешкия организъм, а от тук и проблеми в различни органи и системи на тялото. Консумацията на сини сливи и особено добре узрелите сливи може да подпомогне храносмилането и редовното изхождане.

Страница 1 от 6