You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Лечения от бабите

Лечение при простуда

220
com_content.category
(1 глас, оценка 4.00 от 5)
Лечение при простуда4.00 от 5 от общо 1 гласували.


prostudaПрез есените и зимните месеци, когато температурите падат човек е доста предразположен към заболявания като грип, настинка и простуда. Дори и при най-леките симптоми като хрема, леко главоболие или болки в мускулите и ставите е необходимо да вземем незабавно мерки преди симптомите да са се влошили да сме развили по-сериозно заболяване.

Пчелен мед и канела срещу болести

168
com_content.category
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Пчелен мед и канела срещу болести5.00 от 5 от общо 1 гласували.


med i kanelaЕдна от храните, които човечеството използва още от древността това е меда. Същевременно достатъчно сладък, но в същото време и продукт, който не се разваля медът бързо намира място на традиционните кухни на много култури, но освен вкусна храната мед е и изключително полезна. От дълги години народни лечители използват мед за лечение на множество болести. Съчетанието на мед и канела е сравнително по нов похват. Основно известността на тази здравословна комбинация мед и канела произхожда от Аюрведа където мед и канела се използва като основно лекарство.

Лечение на бяло течение със смрадлика

162
com_content.category
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Лечение на бяло течение със смрадлика5.00 от 5 от общо 1 гласували.


smradlikaБилката смрадлика е изключително ценна в гинекологичната практика и намира широко приложение включително и за лечението на бяло течение при жените. Билката вирее на сухи и каменисти места на такива терени може да си съберете сами смрадлика, друг начин да си набавите от билката за лечение на бяло течение е да си я закупите вече готова от аптекарската мрежа или специализирани магазини за билки и екологични продукти.

Чай от мента полезен и освежаващ

161
com_content.category
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Чай от мента полезен и освежаващ5.00 от 5 от общо 1 гласували.


mentaМентата е изключително полезна билка. Освен, че изключително добре освежава организма улеснява дишането и отпушва носа. Чая от мента успокоява болката, разширява кръвоносните съдове поради, което е добре да се пие при високо кръвно.

Ментата изключително полезна билка освен под формата на отвара във вид на чай. От ментата се екстрахират и етерични масла като на ментата се пада около 1% от общото количество етерични масла.

Лечение на Разширени вени от бабите

117
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Лечение на Разширени вени от бабите0 от 5 от общо 0 гласували.


razshireni veniПИЙТЕ РЕДОВНО ЧАЙ ОТ БЯЛА МЪРТВА КОПРИВА
Залейте  чаени лъжици от билката с четвърт литър вряща вода, оставете да кисне 15 минути и прецедете. Пие се редовно по 3 чаени чашина ден в продължение на 3 седмици. След едноседмична пауза лечението се повтаря.


ПРИГОТВЕТЕ СМЕС ОТ ПЕТ ЧАСТИ КИСЕЛ ТРЪН, 4 ЧАСТИ КОНСКИ КЕСТЕН, 3 ЧАСТИ КИПАРИС - Запарете две супени лъжици от сместта в продължение на 10 минути в половин литър вряща вода, прецедете. Пие се всеки ден по 3 чаени лъжици.

Лечение на очни проблеми от бабите

113
com_content.category
(4 гласа, оценка 1.50 от 5)
Лечение на очни проблеми от бабите1.50 от 5 от общо 4 гласували.


ochni problemi babini receptiСпециално за Лечител подготвихме една кратка статия за бабини рецепти помагащи при различни очни проблеми. Честата болка в очите имайте предвид, че може да се дължи на натоварване на мозъка както и увреждане на зрителния нерв и очния апарат, за това ако решите да приложите някой от долните методи за лечение на очни проблеми, при продължаващи болежки потърсете лекарска помощ!

Глисти лечение от бабите

106
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Глисти лечение от бабите0 от 5 от общо 0 гласували.


glistiПри малките деца един често срещан и много опасен проблем е наличието на глисти. Развитието на глистите може да доведе дори до смърт на детето, поради което през определен период от време се минава през изследвания за наличието на глисти. Симптоми, че детето ви има глисти е скърцането на зъби нощно време, неспокоен сън през нощта и често въртене. Ако смятате, че детето ви има глисти може да използвате някоя от следните бабини рецепти за лечение на глисти

Изчистване на лунички от лицето

84
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Изчистване на лунички от лицето0 от 5 от общо 0 гласували.


lunichki1. Две супени лъжици пресни листа от глухарче се варят в 250 мл. вода 15 минути. Отварата кисне, докато изстине, и се прецежда. Към сместа се добавят 2 супени лъжици пресен сок от краставица. Лицето се намазва с лосиона сутрин и вечер, като престоява 10 мин. и след това се измива с хладка вода.

Билкови отвари за деца

9
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Билкови отвари за деца0 от 5 от общо 0 гласували.


dete-bilkiЗа децата билките се запарват по същия начин, както и за възрастни. Но пропорциите, в които се пият, разбира се са други. Много хора се интересуват  необходимо ли е изобщо да се дават билкови отвари на децата. Необходимо е. Това е значително по-добре, по-полезно, по-ефективно, отколкото каквито и да е хапчета. За кърмачетата, когато ги боли корема, е полезно да се приготви и да се дава няколко пъти дневно по чаена лъжичка отвара от лайка, с нея може да  се прави клизма.

Страница 2 от 2