You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Бременност

ПРИЧИНИ ЗА ЖЕНСКОТО БЕЗПЛОДИЕ

193
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
ПРИЧИНИ ЗА ЖЕНСКОТО БЕЗПЛОДИЕ0 от 5 от общо 0 гласували.


bezplodieПЪРВА ПРИЧИНА ЗА ЖЕНСКОТО БЕЗПЛОДИЕ

Проблеми с овулацията. Нарушеното съзряване на яйцеклетката е едно от най-разпространените причини за женско безплодие. Най-често се среща при тези жени, чийто менструационен цикъл е по-малък от 21 дни или по-голям от 35 дни. В тези случаи яйцеклетката просто не успява ‘’да съзрее’’, или пък става нежизненоспособна.

 

Кафе по време на бременност

186
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Кафе по време на бременност0 от 5 от общо 0 гласували.


bremennostСтатистиката показва, че в България 90% от населението над 18 години редовно пие кафе като под редовно се разбира поне едно кафе ранно сутрин за събуждане. Възрастта, в която населението на България започват да пият кафе е около 15г. Друга интересни данни е, че от всичките анкетирани хора 85% казват, че не могат без кафе.

Опасности при късна бременност

158
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Опасности при късна бременност0 от 5 от общо 0 гласували.


kasna bremennost

Според всички лекари колкото повече са годините на жената толкова по-рискова е бременността. Много хора смятат, че това се дължи, че жената вече е остаряла, но в основата на риска стоят заболяванията, които се появяват с напредване на възрастта. Такива заболявания са високо кръвно, диабет, както и изменения и заболявания на половите органи и половите пътища при жените.

ФИБРОАДЕНОМ ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ

140
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
ФИБРОАДЕНОМ ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ0 от 5 от общо 0 гласували.


fibroadenomФиброаденомът е доброкачествен тумор, които често се среща при млади жени. Една от причините са хормоналните нарушения. А бременността е състояние на женския организъм, когато плодът расте и подготвя жената за раждане и кърмене. Всичко това се случва пак под въздействието на промяна в хормоналния фон. И съответно влияе непосредствено върху млечните жлези.

Първия месец от бременността

83
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Първия месец от бременността0 от 5 от общо 0 гласували.


bremennost parvi mesecНепосредствено след успешен полов контакт между мъжа и жената възможността жената да забременее ако не използва предпазни средства е изключително висока. Най-важните неща, които се случват в момента след сливането на сперматозоида и яйцеклетката (при което се образува зигота), до края на първата седмица от бременността са обект на разглеждане от тази статия.

Страница 3 от 4