You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Бременност

Хранене по време на бременност

388
com_content.category
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Хранене по време на бременност5.00 от 5 от общо 1 гласували.


bremennostПо време на бременност е добре да имате една много добре балансирана диета, която да е с високо съдържание на полезни хранителни вещества необходими за здравето на вас и вашето бебе през целия период на бременността. Диетата е важна за да сте сигурни, че не сте дали на бебето твърде много или твърде малко от един вид храна, а също така и да поддържате нивото на протеини, желязо, калций, витамини, калории и въглехидрати на едно ниво.

БРЕМЕННОСТ И ЩИТОВИДНА ЖЛЕЗА

361
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
БРЕМЕННОСТ И ЩИТОВИДНА ЖЛЕЗА0 от 5 от общо 0 гласували.


bremennostПо време на бременност щитовидната жлеза на бъдещата майка увеличава малко размерите си. Това се получава , защото натоварването върху нея се увеличава.

При бременните жени щитовидната жлеза изпълнява не само специфичните си функции, но и отговаря и за вътреутробното развитие на бебето.

Йодът е изключително важен за организма елемент.

В щитовидната жлеза на плода йодът започва да се натрупва едва от 15-та седмица на бременността,постъпвайки от кръвта на майката.

 

Дейността на майчината щитовидна жлеза влияе върху развитието на бебето от самото начало на бременността.

 

Хормоните на бъдещата майка активно помагат на плода. С тяхна помощ се формират неговият скелет, нервната система, главният мозък, развиват се слуховите неврони…

 

КЪСНА БРЕМЕННОСТ - ЗА И ПРОТИВ

306
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
КЪСНА БРЕМЕННОСТ - ЗА И ПРОТИВ0 от 5 от общо 0 гласували.


bremennostЗРЕЛИТЕ ДАМИ СЕ ОТНАСЯТ ПО-ОТГОВОРНО КЪМ БРЕМЕННОСТТА

Понякога лекарите наричат с обидните думи ‘’стари родилки’’ всички жени, прекрачили 26, а сред хората порочно се е  установила като стереотип опасността да се ражда след 30. ‘’Късна ‘’ бременност е относително понятие. Всъщност възрастовите изменения, значими за жените майки, започват обикновено след 40 години. Макар че и 40 – също не е граница. Не може със сигурност да се каже, че да родиш на 18, е правилно, а на 30 – опасно или вече късно. Нека да научим доводите:

Цветна бременност

286
com_content.category
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Цветна бременност5.00 от 5 от общо 1 гласували.


bremennostНай-забележимия първи признак на началото на бременността това е липсата на менструално кървене при жените. Често липсата или закъсняването на менструация бива притеснителна за жените или радост за друго, защото те знаят какво може би се случва, а именно че щом не им идва значи има голяма вероятност да са забременели. Често обаче липсата на менструация не е достатъчен диагностичен показател за бременност, защото някои състояния на организма може да доведат до липсата му, такива са примерно: силен стрес, смяна на климата, смяна на часовия пояс, както и някои заболявания.

Храни през бременността, които са вредни

247
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Храни през бременността, които са вредни0 от 5 от общо 0 гласували.


bremennostМного от бъдещите майки се интересуват главно от това, кои храни са полезни и кои храни е препоръчително да се консумират по време на бременността, но малко от бременните жени се замислят за обратната страна, а именно кои храни са вредни.

Страница 2 от 4