You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Майчинство

Грижа за гърдите след раждане

180
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Грижа за гърдите след раждане0 от 5 от общо 0 гласували.


karmeneПрез последните 10-15 години жените се притесняват да забременеят, защото това силно щяло да навреди на външният им вид - щели да качат много килограми по време на бременността, които трудно, а понякога е и невъзможно да се свалят, бързото качване на килограми нацепва кожата и води до образуване на стрии, а след самото раждане бюста на жената увисвал.

НОРМАЛНО ЛИ СЕ РАЗВИВА БЕБЕТО

108
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
НОРМАЛНО ЛИ СЕ РАЗВИВА БЕБЕТО0 от 5 от общо 0 гласували.


развитие на детеВсяка майка със сигурност в някой момент си задава въпроса ''Нормално ли се развива бебето ми, не изостава ли от връстниците си'' или пък със задоволство отбелязва как детето й е по-напреднало от връстниците си. Нервно-психичното развитие на детето следва установени закономерности. Съгласно тях, то има определен темп на развитие. Развитието на вашето дете трябва да следва, в общи линии, следния план.

Колики при бебета

64
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Колики при бебета0 от 5 от общо 0 гласували.


koliki pri bebeВ световен мащаб средно около 20% от бебетата страдат от колики. В България точен процент за бебета с този проблем е малко по висок около 25%. Появата на първите колики обикновено е след 3-та, 4-та седмица след появата на бебето на бял свят. Честотата на поява на колики при децата не зависи от пола, т.е. коликите се срещат с еднаква честота при момиченцата и момченцата.

Захранване на бебе

52
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Захранване на бебе0 от 5 от общо 0 гласували.


zahranvane bebeЗдравето на вашето бебе зависи от пълноценната храна която ще получи. Храната е източник на изключително важните пълноценни белтъци, витамини и минерали, не бива да се забравя, че храната е и източник на енергия за вашето бебе. При захранване на бебе в определена последователност и постепенно се включва различни храни. Захранване на бебе се прави първоначално с кашички. В някои части на света захранването става с истински каши, а в други страни в това число и България захранването става с млечно-зеленчукови пюрета.

Къпане на бебе

25
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Къпане на бебе0 от 5 от общо 0 гласували.


къпане на бебеКъпането на бебето е нещо доста сложно и ще разберете това ако за първи път имате бебе. Не е лошо като идея за първото едно две къпането на детето да извикате някоя по-стара жена с повече опит да ви помага при този труден процес.

 

След изписването ви от родилното бебето е нестабилно най-добрия начин за къпане на новородено е като държите бебето с едната ръка, а с другата взимате малко от течащата вода. Тука таткото може да помага като държи бебето. Температурата на водата е най-добре да бъде измерена предварително с термометър така, че да не е нито гореща, нито студена за бебето защото в тези си дни след изписването от болницата децата са много чувствителни.

Възпитание

11
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Възпитание0 от 5 от общо 0 гласували.


vazpitanieОтглеждането на дете е един от най-трудните и същевременно най-приятен момент от живота на всеки един човек без значение от пола. Грижите за дете е най-добре да бъдат поделени между двамата родители, като по този начин детето ще може да почерпи от житейския опит на двамата си родителя. Стила по който вашето дете волно или неволно ще реагира на заобикалящия го свят зависи до голяма степен от това как ще го възпитате.

 

Страница 3 от 3