You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Народна медицина

Лечение на бяло течение със смрадлика

162
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Лечение на бяло течение със смрадлика5.00 от 5 от общо 1 гласували.


smradlikaБилката смрадлика е изключително ценна в гинекологичната практика и намира широко приложение включително и за лечението на бяло течение при жените. Билката вирее на сухи и каменисти места на такива терени може да си съберете сами смрадлика, друг начин да си набавите от билката за лечение на бяло течение е да си я закупите вече готова от аптекарската мрежа или специализирани магазини за билки и екологични продукти.

Чай от мента полезен и освежаващ

161
com_content.section
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
Чай от мента полезен и освежаващ5.00 от 5 от общо 2 гласували.


mentaМентата е изключително полезна билка. Освен, че изключително добре освежава организма улеснява дишането и отпушва носа. Чая от мента успокоява болката, разширява кръвоносните съдове поради, което е добре да се пие при високо кръвно.

Ментата изключително полезна билка освен под формата на отвара във вид на чай. От ментата се екстрахират и етерични масла като на ментата се пада около 1% от общото количество етерични масла.

Леене на куршум

127
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Леене на куршум0 от 5 от общо 0 гласували.


leene na kurshumПрез последните десетина години се наблюдава бум на търсенето на традициона и алтернативна народна медицина за справянето на различни проблеми, които не са могли да бъдат разрешени от нормалната (хуманата) медицина. подхождайки към народни лечители трябва да бъдете изключително внимателни, защото някои от тях не само, че ще ви вземат парите и няма да ви излекуват, но по-лошото в случая е, че дори може да ви навредят.

СИРОПЪТ ОТ БЪЗ

121
com_content.section
(2 гласа, оценка 3.50 от 5)
СИРОПЪТ ОТ БЪЗ3.50 от 5 от общо 2 гласували.


sirop ot byzБилкарите наричат сиропа от бъз елексир на боговете. И това се дължи не само на вълшебния му вкус и аромат, но и на невероятното му тонизиращо и стимулиращо действие. Народният лечител Петър Димков твърди, че черният бъз е най-силната българска билка. Лечебни свойства имат всичките му части - корените, плодовете, листата, цветовете. Чаят от цветовете му се използва за инхалации при възпалено гърло, при възпаление на пикочните пътища и хемороиди.

Лечение на Разширени вени от бабите

117
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Лечение на Разширени вени от бабите0 от 5 от общо 0 гласували.


razshireni veniПИЙТЕ РЕДОВНО ЧАЙ ОТ БЯЛА МЪРТВА КОПРИВА
Залейте  чаени лъжици от билката с четвърт литър вряща вода, оставете да кисне 15 минути и прецедете. Пие се редовно по 3 чаени чашина ден в продължение на 3 седмици. След едноседмична пауза лечението се повтаря.


ПРИГОТВЕТЕ СМЕС ОТ ПЕТ ЧАСТИ КИСЕЛ ТРЪН, 4 ЧАСТИ КОНСКИ КЕСТЕН, 3 ЧАСТИ КИПАРИС - Запарете две супени лъжици от сместта в продължение на 10 минути в половин литър вряща вода, прецедете. Пие се всеки ден по 3 чаени лъжици.

Лечение на очни проблеми от бабите

113
com_content.section
(1 глас, оценка 1.00 от 5)
Лечение на очни проблеми от бабите1.00 от 5 от общо 1 гласували.


ochni problemi babini receptiСпециално за Лечител подготвихме една кратка статия за бабини рецепти помагащи при различни очни проблеми. Честата болка в очите имайте предвид, че може да се дължи на натоварване на мозъка както и увреждане на зрителния нерв и очния апарат, за това ако решите да приложите някой от долните методи за лечение на очни проблеми, при продължаващи болежки потърсете лекарска помощ!

Глисти лечение от бабите

106
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Глисти лечение от бабите0 от 5 от общо 0 гласували.


glistiПри малките деца един често срещан и много опасен проблем е наличието на глисти. Развитието на глистите може да доведе дори до смърт на детето, поради което през определен период от време се минава през изследвания за наличието на глисти. Симптоми, че детето ви има глисти е скърцането на зъби нощно време, неспокоен сън през нощта и често въртене. Ако смятате, че детето ви има глисти може да използвате някоя от следните бабини рецепти за лечение на глисти

Изчистване на лунички от лицето

84
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Изчистване на лунички от лицето0 от 5 от общо 0 гласували.


lunichki1. Две супени лъжици пресни листа от глухарче се варят в 250 мл. вода 15 минути. Отварата кисне, докато изстине, и се прецежда. Към сместа се добавят 2 супени лъжици пресен сок от краставица. Лицето се намазва с лосиона сутрин и вечер, като престоява 10 мин. и след това се измива с хладка вода.

ЖЪЛТА ТЛЪСТИГА /ЖЪЛТО ПРОЗОРЧЕ/

80
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
ЖЪЛТА ТЛЪСТИГА /ЖЪЛТО ПРОЗОРЧЕ/0 от 5 от общо 0 гласували.


жълто прозорчеЖълтата  тлъстига е многогодишно тревисто растение с разклонена от основата и отчасти пълзящо стъбло, високо до 15 см. Листата са месести, последователни, яйцевидно цилиндрични, без дръжка и с парлив вкус. Цветовете са жълти, събрани в сенниковидни съцветия. Плодът е сборен - с 5 плодолистчета и с по няколко семена. Среща се из варовитите скалисти и планински места из цялата страна.

СОКЪТ ОТ АРОНИЯ

77
com_content.section
(1 глас, оценка 1.00 от 5)
СОКЪТ ОТ АРОНИЯ1.00 от 5 от общо 1 гласували.


aroniqАронията пришълец в нашата страна, се оказва истинско природно чудо, събрало в себе си редки и ценни съставки.
Сокът от Арония се харесва на българите, но по важното е, че той се одобрява и от специалистите .Аронията, този непретенциозен храст с тъмночервени гроздовидни плодове се оказа истинско природно чудо, събрало в себе си ценни лечебни съставки.

Страница 4 от 5