You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Бременност

Прохождане на бебе

450
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Прохождане на бебе0 от 5 от общо 0 гласували.


prohojdaneТрепетите около едно дете са много от самото му зачатие до ставането му на пълнолетен човек, а дори и след това майката като орлица защитава детето си и истински се радва на неговите успехи. Един от важните моменти, който радва майките това са първите стъпки на детето. То ги води умело, често неуспешно пада, но отново се изправя и като  истински горд човек изправя и отново се опитва да прохожда. Какво трябва да знаем за първите стъпки на детето, кога прохожда и какво да правят майките, а и татковците ще се опитаме да ви обясним

От какво зависи пола на детето

437
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
От какво зависи пола на детето0 от 5 от общо 0 гласували.


mom4eМного от младите хора изказват шеговито желанието си да имат момиченце или момченце. В народо-психологията върлуват различни митове за гадаене какво ще бъде първото дете. Един от най-широко използваните е този, че ако мъжът е бройкал много жени на младини, Бог ще го дари с дъщеря. Истината е обаче, че никой не може да предскаже с точно 100% какво ще бъде детето.

Първи зъб на бебе

431
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Първи зъб на бебе0 от 5 от общо 0 гласували.


bebe zybiМного от опитните майки, които вече са изживели този труден както за родителите така и за бебета период си спомнят с умиление за първите зъбки при тяхното първо бебе. Ако обаче вие сте млада майка или татко е добре да се запознаете с това какво ви очаква, когато започнат да никнат първите зъбки на вашето дете.

Как да свалим температурата на дете

429
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Как да свалим температурата на дете0 от 5 от общо 0 гласували.


visoka temperaturaМного хора смятат, че температурата на човек е 37 градуса, но средната телесна температура на човешкото тяло е 36.6 градуса. Но както споменахме това е средна телесна температура, най-ниска температура е тази на крайниците, а най-висока на свивките на тялото и половите органи. Още по-интересно е че вътрешната температура на тялото дори е по-висока от 37 градуса. Най-висока е температурата на богато кръвоснабдените органи и най-ниска на тези при които оросяването е слабо (като ръцете и краката).

Хранене по време на бременност

388
com_content.section
(1 глас, оценка 3.00 от 5)
Хранене по време на бременност3.00 от 5 от общо 1 гласували.


bremennostПо време на бременност е добре да имате една много добре балансирана диета, която да е с високо съдържание на полезни хранителни вещества необходими за здравето на вас и вашето бебе през целия период на бременността. Диетата е важна за да сте сигурни, че не сте дали на бебето твърде много или твърде малко от един вид храна, а също така и да поддържате нивото на протеини, желязо, калций, витамини, калории и въглехидрати на едно ниво.

Страница 4 от 10