You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Бременност

Цветна бременност

286
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Цветна бременност0 от 5 от общо 0 гласували.


bremennostНай-забележимия първи признак на началото на бременността това е липсата на менструално кървене при жените. Често липсата или закъсняването на менструация бива притеснителна за жените или радост за друго, защото те знаят какво може би се случва, а именно че щом не им идва значи има голяма вероятност да са забременели. Често обаче липсата на менструация не е достатъчен диагностичен показател за бременност, защото някои състояния на организма може да доведат до липсата му, такива са примерно: силен стрес, смяна на климата, смяна на часовия пояс, както и някои заболявания.

Как да спрем плача на бебето

281
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Как да спрем плача на бебето0 от 5 от общо 0 гласували.


детски ревПЛАЧЪТ ИЗДАВА ДИСКОМФОРТ И ЗВУЧИ РАЗЛИЧНО В ЗАВИСИМОСТ ОТ ПРИЧИНИТЕ, КОИТО ГО ПРОВОКИРАТ.

Плачът е езикът на новороденото. Бебето няма друг начин, по който да ви съобщи, когато не се чувствате добре. Причините могат да бъдат най-различни – умора, глад, пълен памперс, колики, болка, неприятно усещане от топлина, студ, слънчево греене, смяна на обстановката. Бебето може да недоволства и ако остане само. По този начин то търси компания или просто иска да го гушнете и да го подържите в прегръдките си.Вслушайте се в начина, по който вашето дете плаче, и сами ще установите, че различните причини пораждат различни видове плач.

КОГА ПРОГОВАРЯ ДЕТЕТО

269
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
КОГА ПРОГОВАРЯ ДЕТЕТО0 от 5 от общо 0 гласували.


dete

ПРОГОВАРЯНЕТО Е СЛОЖЕН И СТРОГО ИНДИВИДУАЛЕН ПРОЦЕС – НЯКОИ ДЕЧИЦА КАЗВАТ ‘’МАМА’’ НА 9 МЕСЕЦА, ДРУГИ ЧАК НА ГОДИНКА.

Трудно е да се каже на каква възраст проговарят децата – някои отронват първата си думичка преди прохождането, но при други тя не ‘’идва’’ и след първия рожден ден. За утеха на всички майки и татковци трябва да кажем, че проговарянето е един сложен и строго индивидуален процес. Той започва още от 3-месечна възраст, когато бебето все повече се вслушва в гласа ви и следи изражението на лицето ви, докато говорите.

КАК ДА ПРЕОДОЛЕЕМ РЕВНОСТТА НА ПО-ГОЛЯМОТО ДЕТЕ

266
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
КАК ДА ПРЕОДОЛЕЕМ РЕВНОСТТА НА ПО-ГОЛЯМОТО ДЕТЕ0 от 5 от общо 0 гласували.


decaДОСТАТЪЧНО Е РЕДОВНО ДА РАЗГОВАРЯТЕ С НЕГО И ДА МУ ДАДЕТЕ СВОБОДАТА ДА СВИКВА СЪС СВОЙ РИТЪМ С НОВОДОШЛОТО БРАТЧЕ ИЛИ СЕСТРИЧЕ.

Когато у дома дойде по-,малкото братче или сестриче, е нормално първото дете да го ревнува, дори да го намрази. Тези чувства възникват спонтанно у хлапето, което доскоро е било единствено в семейството. То долавя всякакви признаци, които му подсказват, че животът му ще се промени завинаги, че е време да стане по-самостоятелно.

Храни през бременността, които са вредни

247
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Храни през бременността, които са вредни0 от 5 от общо 0 гласували.


bremennostМного от бъдещите майки се интересуват главно от това, кои храни са полезни и кои храни е препоръчително да се консумират по време на бременността, но малко от бременните жени се замислят за обратната страна, а именно кои храни са вредни.

Страница 6 от 10