You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Бременност

Страх при децата - как да се справим

218
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Страх при децата - как да се справим0 от 5 от общо 0 гласували.


strahНапълно нормално е децата да се боят. Важното е родителите да се научат да овладяват негативните емоции на подрастващите, да ги научат как да надмогват страха.

 

Бащата се ядосва на сина, че го е страх от тъмното. ‘’Какъв мъж ще стане от него’’, след като се страхува и през нощта до леглото му трябва да свети лампата.

ПРИЧИНИ ЗА ЖЕНСКОТО БЕЗПЛОДИЕ

193
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
ПРИЧИНИ ЗА ЖЕНСКОТО БЕЗПЛОДИЕ0 от 5 от общо 0 гласували.


bezplodieПЪРВА ПРИЧИНА ЗА ЖЕНСКОТО БЕЗПЛОДИЕ

Проблеми с овулацията. Нарушеното съзряване на яйцеклетката е едно от най-разпространените причини за женско безплодие. Най-често се среща при тези жени, чийто менструационен цикъл е по-малък от 21 дни или по-голям от 35 дни. В тези случаи яйцеклетката просто не успява ‘’да съзрее’’, или пък става нежизненоспособна.

 

Кафе по време на бременност

186
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Кафе по време на бременност0 от 5 от общо 0 гласували.


bremennostСтатистиката показва, че в България 90% от населението над 18 години редовно пие кафе като под редовно се разбира поне едно кафе ранно сутрин за събуждане. Възрастта, в която населението на България започват да пият кафе е около 15г. Друга интересни данни е, че от всичките анкетирани хора 85% казват, че не могат без кафе.

Колики при бебето и какво ги причинява

183
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Колики при бебето и какво ги причинява0 от 5 от общо 0 гласували.


kolikiМного майки в тревогата си, а понякога и от не знаене смятат, че коликите са болестно състояние. Това обаче не е така. Коликите са състояние на неудържим плач предизвикан от болка в корема при здравите бебета. За младите майки е добре да се кажи, че колики се срещат при почти всички бебета, които се кърмят и въпреки, че коликите протичат с необуздан рев сред мъниците това не бива да се превръща в голяма тревога сред родителите!

Грижа за гърдите след раждане

180
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Грижа за гърдите след раждане0 от 5 от общо 0 гласували.


karmeneПрез последните 10-15 години жените се притесняват да забременеят, защото това силно щяло да навреди на външният им вид - щели да качат много килограми по време на бременността, които трудно, а понякога е и невъзможно да се свалят, бързото качване на килограми нацепва кожата и води до образуване на стрии, а след самото раждане бюста на жената увисвал.

Страница 7 от 10