You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Бременност

Етапи на раждането на бебе

160
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Етапи на раждането на бебе0 от 5 от общо 0 гласували.


rajdaneАко трябва се обясни на лесен и достъпен език какво представлява процеса раждане, може да се обобщи по следния начин. Раждането е физиологичен процес на изгонването на плода от матката на бременната жена. В основата на раждането са поредица от синхронни съкращавания на мускулите на родилните пътища (контракции).

Опасности при късна бременност

158
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Опасности при късна бременност0 от 5 от общо 0 гласували.


kasna bremennost

Според всички лекари колкото повече са годините на жената толкова по-рискова е бременността. Много хора смятат, че това се дължи, че жената вече е остаряла, но в основата на риска стоят заболяванията, които се появяват с напредване на възрастта. Такива заболявания са високо кръвно, диабет, както и изменения и заболявания на половите органи и половите пътища при жените.

Какво да си взема в родилното

143
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Какво да си взема в родилното0 от 5 от общо 0 гласували.


rajdaneВ края на осмия месец бъдещите майки започват да се замислят все повече за момента в който ще постъпят в болница за момента на раждане на тяхното дете. Естествено възниква въпроса какво да си взема в родилното! Един съвет от нас нека багажа ви е приготвен още към края на осмия месец, защото да не останете изненадани от преждевременно раждане (в което няма нищо лошо)! Освен нещица за бебчето трябва да се погрижите и за личните си вещи.

ФИБРОАДЕНОМ ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ

140
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
ФИБРОАДЕНОМ ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ0 от 5 от общо 0 гласували.


fibroadenomФиброаденомът е доброкачествен тумор, които често се среща при млади жени. Една от причините са хормоналните нарушения. А бременността е състояние на женския организъм, когато плодът расте и подготвя жената за раждане и кърмене. Всичко това се случва пак под въздействието на промяна в хормоналния фон. И съответно влияе непосредствено върху млечните жлези.

НОРМАЛНО ЛИ СЕ РАЗВИВА БЕБЕТО

108
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
НОРМАЛНО ЛИ СЕ РАЗВИВА БЕБЕТО0 от 5 от общо 0 гласували.


развитие на детеВсяка майка със сигурност в някой момент си задава въпроса ''Нормално ли се развива бебето ми, не изостава ли от връстниците си'' или пък със задоволство отбелязва как детето й е по-напреднало от връстниците си. Нервно-психичното развитие на детето следва установени закономерности. Съгласно тях, то има определен темп на развитие. Развитието на вашето дете трябва да следва, в общи линии, следния план.

Страница 8 от 10