You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Бременност

Къпане на бебе

25
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Къпане на бебе0 от 5 от общо 0 гласували.


къпане на бебеКъпането на бебето е нещо доста сложно и ще разберете това ако за първи път имате бебе. Не е лошо като идея за първото едно две къпането на детето да извикате някоя по-стара жена с повече опит да ви помага при този труден процес.

 

След изписването ви от родилното бебето е нестабилно най-добрия начин за къпане на новородено е като държите бебето с едната ръка, а с другата взимате малко от течащата вода. Тука таткото може да помага като държи бебето. Температурата на водата е най-добре да бъде измерена предварително с термометър така, че да не е нито гореща, нито студена за бебето защото в тези си дни след изписването от болницата децата са много чувствителни.

Болки при раждане

22
com_content.section
(1 глас, оценка 4.00 от 5)
Болки при раждане4.00 от 5 от общо 1 гласували.


rodilni bolkiРаждането се описва от много жени като изключително болезнен акт. Тази болка при раждането е физическа, но повечето жени споделят, че по време на самото раждане изпитват по силна наслада - духовна знаейки че след 9 месечно чакане на белия свят се появява тяхната рожба.

Възпитание

11
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Възпитание0 от 5 от общо 0 гласували.


vazpitanieОтглеждането на дете е един от най-трудните и същевременно най-приятен момент от живота на всеки един човек без значение от пола. Грижите за дете е най-добре да бъдат поделени между двамата родители, като по този начин детето ще може да почерпи от житейския опит на двамата си родителя. Стила по който вашето дете волно или неволно ще реагира на заобикалящия го свят зависи до голяма степен от това как ще го възпитате.

 

Пушене по време на бременността

10
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Пушене по време на бременността0 от 5 от общо 0 гласували.


bremenost pusheneСпоред изследване на британски учени жените, които пушат по време на бременността, повишават риска от психични заболявания при децата им. В изследването са взели участие над шест хиляди деца, като са били проверявани за различни психични отклонения като заблуди, халюцинации и други.

Малко над 11% от приучваната група деца са били със симптом на психоза като всички от тези деца са били от майки, които са били активни пушачи по време на бременността си. Редица публикации в научните среди сочат, че рискове при пушене по време на бременност са много включително и увреждане на самия плод още в майчиния корем.

Страница 10 от 10