You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Красота

Избелване на зъби с природни средства

596
com_content.section
(2 гласа, оценка 4.50 от 5)
Избелване на зъби с природни средства4.50 от 5 от общо 2 гласували.


izbelvane na zybiКрасивите бели зъби са дар, който човека на 21в. цени много. Но белотата на зъбите с годините намалява. Причината за пожълтяването на зъбите и загубата на брилянтния бял цвят са много, сред най-честите причини това са различни химични агенти, които се използват за пречистване на водата. Налепи по зъбите, образувана зъбна плака и не на последно място редица вредни навици като - пушене на цигари, пиенето на кафе, консумацията на храни с много оцветители и прочие.

По-бърз растеж на косата с подходящи храни

595
com_content.section
(3 гласа, оценка 4.33 от 5)
По-бърз растеж на косата с подходящи храни4.33 от 5 от общо 3 гласували.


коса и стилАко косата ви е изтощена, струва ви се че расте по-бавно или просто няма обем, тогава е време да се замислите с какво точно я храните. Много жени не се замислят какво ядът, спазват различни строги диети, които влияят неблагоприятно на тяхното здраве и красивия им външен вид. Здравословното и рационалното хранене е от първостепенно значение за растежа на косата, за нейната структура и обем.

Срастване на ноктите

593
com_content.section
(4 гласа, оценка 4.25 от 5)
Срастване на ноктите4.25 от 5 от общо 4 гласували.


srastvane na noktiteСрастването на ноктите на ръцете с кожата е сериозен козметичен проблем, който се наблюдава при бебета и най-възрастните хора. Причината за срастване на ноктите с кожата е неправилното поддържане на ноктите и понижена хигиена.  В редки случай кожата на ръцете и ноктите може да бъде нападната от гъбички, чиито колони също могат да причинят срастване на ноктите.

Как правилно да мием зъбите

592
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Как правилно да мием зъбите0 от 5 от общо 0 гласували.


zyblekarКрасивата усмивка е важна за всеки човек, но освен да е красива добре е зъбите ни да са здрави. Много голяма грешка допускана от много хора е да насочват вниманието си главно към резците и да не поддържат толкова добре задните зъби. Причината за това е че при усмихване се виждат резците, но не бива да се забравя, че и кътниците са част от устата и за тях трябва да се полагат грижи.

Витамин Е за здрава кожа

587
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Витамин Е за здрава кожа5.00 от 5 от общо 1 гласували.


витамин Е кожаМалко хора се замислят, но кожата е един от важните органи на човешкото тяло, освен че е най-големия орган, кожата представлява бариера между външната за организма и вътрешната среда. Кожата е като огледало на нашето вътрешно здраве и за това как човек гледа на себе си. Занемарената кожа с груби рани, гъбички и пр. е признак за ниска култура, но кожата е много по-важен орган! След бъбреците и белите дробове най-много токсини и вредни вещества напускат организма ни именно през кожата. Кожата има важна роля и в защитата на организма, голям процент от имунните Т-клетки се намират именно на повърхността на кожата.

Гъбички по ноктите на краката

579
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Гъбички по ноктите на краката0 от 5 от общо 0 гласували.


гъбичкиГъбичките могат да причинният появата на инфекциозно заболяване в различни части на тялото - лишеи по кожата, проблеми в дихателната система, гъбички между пръстите на краката или да причинят увреждане на кокетната пластинка на пръстите. В медицината появата на гъбички по ноктите на краката се обозначава като онихомикоза.

Акне – грижи и средства срещу акне

577
com_content.section
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
Акне – грижи и средства срещу акне5.00 от 5 от общо 2 гласували.


liceПрез последните няколко месеца бяхме позабравили темата за проблемната кожа и акне. Причината за това е че през летните месеци слънчевите лъчи нежно галят кожата и я подхранват с витамин Д, а това от своя страна успокоява кожата и намалява интензивността на поява на акне. С идването на по-студените месеци обаче проблема акне отново стои на дневен ред за много подрастващи и жени в зряла възраст. Красивата кожа е символ на красота и нежност и всеки заслужава да я притежава.

Брадавици същност, видове и лечение

576
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Брадавици същност, видове и лечение5.00 от 5 от общо 1 гласували.


bradavicaБрадавиците са кожни образувания, чието възникване се причинява от човешкия папилома вирус. Човешкия папилома вирус, който причинява появата на брадавици не се предава от човек на човек, това определя и липсата на инфекциозно разпространяване на вируса и често този вид брадавици могат да засегнат само един от членовете на семейството. Характерно е че в общия случай брадавиците се появяват в определена зона на тялото и са локализирани в нея.

Храната помага при акне

567
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Храната помага при акне5.00 от 5 от общо 1 гласували.


akneМладежките пъпки или наричани още акне са изключително голяма досада не само за тийнейджърите, но и за много жени в зряла възраст. Лечението и справянето на проблема с акнето трябва да е комплексно от изключително важно значение, за намаляване на появата на акне е да поддържаме кожата на лицето чиста, важно обаче е и с какво се храним, защото има храни, които предразполагат кожата към раздразнение и такива, който действа точно обратното успокояват кожата,  като почистват организма и доставят полезни за структурата й елементи.

Окосмяване при жените - причини и как да се справим

559
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Окосмяване при жените - причини и как да се справим5.00 от 5 от общо 1 гласували.


окосмяване по лицетоВ модерното общество, колкото по-гладка и нежна е кожата на жената, толкова по сексапилна и желана е от мъжете. Но не всички жени са благословени с русоляви, тънки косми. При повечето жени окосмяването е средно, а за нещастие на една малка част от жените имат прекомерно окосмяване или както се говори на жаргон мъжки тип окосмяване.

Страница 2 от 11