You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Красота

Масаж на краката

39
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Масаж на краката0 от 5 от общо 0 гласували.


масаж кракаМасажът това е едно изпитано и доказало се във времето средство за лечение и профилактика на различни заболявания. Масажа представлява механично дразнение върху специфични точки от нашето тяло. Масажът се прави предимно с ръце, но напредналите технологии предоставиха различни апаратури с които може да се постигне също добър ефект.

Масажът на краката е нещо изключително важно и същевременно приятно нещо. Един енергичен и бърз масаж на краката ще отнеме умората и напрежението от ходилата и ще ги презареди с нова енергия.

Суха кожа козметични грижи

37
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Суха кожа козметични грижи0 от 5 от общо 0 гласували.


суха кожаСуха кожа се получава основно тогава, когато има нарушаване на секрецията на кожните жлези. Те отделят по-малко секрет, който не е достатъчен за омазняването на кожата и тя стои суха. Сухата кожа НЕ е добре защитена от влиянието на външните фактори като вятър, прах, слънце, цигарен дим и други. Тази отслабена защита на сухата кожа води до едно непрекъснато олющване на епидермалния слой на кожата.

Мазна кожа на лицето

29
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Мазна кожа на лицето0 от 5 от общо 0 гласували.


lice mazna kojaНа външен вид мазната кожа на лицето дебела, плътна с широки пори през които се отделя мазния секрет. Количеството на секретираните мазнини от кожата на лицето варира и е под влияние на хормоналната и нервната система. Омазняването на кожата на лицето се влияе и от храната, която приемаме, питиетата които пием (примерно консумацията на кола силно повишава омазняването на кожата) и не на последно място от условията на заобикалящата ни външна среда.

Грижа за ноктите

26
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Грижа за ноктите0 от 5 от общо 0 гласували.


nokti grijaНакитете представляват естествени рогови образования, които предпазват предната част на пръстите. В днешно време красивите нокти са изключително важен естетичен белег, редица жени полагат множество усилия, за да имат красив маникюр, но понякога това не се получава, защото и ноктите както всяка част от нашето тяло се нуждае от специфична поддръжка. Най-често срещаните проблеми при ноктите това са - бели и тъмни петна по ноктите, нацепването, а по рядко и възпаления. Ако се справите с този проблем ще имате красиви и здрави нокти.

Витамини за кожа

17
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Витамини за кожа0 от 5 от общо 0 гласували.


kojaЛипсата на витамини се отразява отрицателно на кожата и е сигнален фактор за не здравословното състояние на целия организъм. Безспорен лидер сред Източниците на витамини за организма това е храната, макар и малка част се синтезират и доставят на човека от микроорганизми, а някой като витамин Д се синтезират директно в организма. Кожата за да бъде красива се нуждае от витамини, при липсата на витамини настъпват различни по степен и сила увреждания на кожата. Те са в резултат на увреждане биохимичните обменни процеси в клетките на кожата.

Маски за подхранване на коса

6
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Маски за подхранване на коса0 от 5 от общо 0 гласували.


kosa maska podhranvaneКосата придава индивидуалност на хората. Едни предпочитат да се виждат руси, други с червени, а трети с кестеняви коси. Косъма на косата е изключително чувствителен както към физични така към механични и химични въздействия. Редица специалисти препоръчват редовното сресване на косата сутрин и вечер, по този начин тя има естествен и красив вид, но по честото разчесване на косата води до механичен натиск и отслабване на структурата на косъма. Безспорен лидер сред изтощителните на коса това с боите, които се явяват химичен дразнител на косъма. Вредно въздействие върху косата оказват и факторите на средата, като замърсеност, прекалена влажност, вятър слънце и други. За да подобрите естествения вид на косата си вие може да приложите някоя от следните маски за коса:

Страница 11 от 11