You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Болести

Рак на яйчниците

261
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Рак на яйчниците0 от 5 от общо 0 гласували.


рак на яйчиництеМоже би е крайно време всички хора – и здрави, и болни - да разберат, че онкологичните заболявания не са неизлечими. Лекарите категорично протестират против такива твърдения и заблуди. И веднага предупреждават, че за да се справите с болестта, е важно тя да бъде разпозната навреме. Както всяка една болест на този свят, особено ракът, е по добре да се предотврати нейното развитие, отколкото да се лекува.

 

РАК НА ЯЙЧНИЦИТЕ – ежегодният прифилактичен преглед при гениколог е необходим за всички жени без изключение. Статистиката свидетелства, че 80 на сто от жените, болни от рак на яйчниците, се обръщат към лекар вече в напреднала форма на болестта. Това става именно заради нередовното посещение на гениколога – затова началният стадии на заболяването остават незабелязани.

Краста - Симптоми и лечение

257
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Краста - Симптоми и лечение0 от 5 от общо 0 гласували.


крастаКрастата е заболяване, от което всеки може да бъде заразен няма имунитет срещу него. Крастата е заразна болест, която може да се предава лесно при допир, спане в завивките на човек, който вече има краста или носене на неговите дрехи. Причинителя на краста е дребен кърлеж, който паразитира само при човека и се храни с дерма (кожа). Кърлежът причинител на краста е широко разпространен и се наблюдава във всички географски ширини с изключение на полюсите. Любопитен факт около болестта краста е, че разпространението на заболяването е тясно свързано с развитостта на населението и най вече със санитарно-хигиенните условия на живот и култура на населението.

ПСОРИАЗИС

256
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
ПСОРИАЗИС0 от 5 от общо 0 гласували.


psoriazisКлетките на кожата узряват за 28 дни. Слоят повърхностни кожни клетки се заменя от следеващия новообразувал се слой, който избутва по-старите. Най-горният повърхностен слой на кожата отмира и естествено се губи. Има състояния, при които този естествен процес на поддържане на кожата е нарушен. При псориазис кожните клетки не успяват да узреят, а само нарастват на брой. Новообразувалите се клетки достигат до повърхностния слой за около 4 дни. Това се отразява и във външния вид на кожата – тя става суха, грапава, покрива с плътни белезникави люспести или червени плаки. Люспите се отделят лесно. Обикновено под тях се открива червеникава кожа.

ГРЪБНАЧНИ ИЗКРИВЯВАНИЯ ПРИ ДЕЦАТА

255
com_content.section
(1 глас, оценка 1.00 от 5)
ГРЪБНАЧНИ ИЗКРИВЯВАНИЯ ПРИ ДЕЦАТА1.00 от 5 от общо 1 гласували.


grybnachno izkrivqvaneКъм 9-10 годишна възраст започват гръбначните изкривявания.

 

Най-често срещани са сколиозите и по-рядко – кифоза или гърбица. Основното тук е ранната диагноза, профилактиката и лечение, докато не е напреднало изкривяването. След 20 градуса изкривяване се поставя корсет, а след 45 градуса изкривяване се прави операция.

Лечение на грип с естествена ваксина

242
com_content.section
(1 глас, оценка 1.00 от 5)
Лечение на грип с естествена ваксина1.00 от 5 от общо 1 гласували.


gripПрез последната седмица по новините непрекъснато се чува за нови грипни вълни, които ще поразят България и както и предни години се твърди, че този грип е по-опасен и тъй като до този момент не е поразявал българите те нямат изграден имунитет срещу този грипен вирус. Препоръката на много лекари специалисти е да си направим противо грипна ваксина, но ако ваксината не е вашето решение може да си набавите естествена ваксина срещу грип с помощта на плодове и зеленчуци.

Загуба на слухът

238
com_content.section
(1 глас, оценка 1.00 от 5)
Загуба на слухът1.00 от 5 от общо 1 гласували.


sluhЗагубата на слуха, или глухотата, може да е вродена, но може да е следствие от някакви причини през живота на човека, т.е. придобита глухота. Разликата между придобитата и вродената е само във времето на проявяването й.  Вродената не означава задължително, че причината е наследствена. Придобитата може да е генетична, а може и да не е. Освен това придобитата глухота може да е следствие от увреждане на слуха от силни шумове. Вродената глухота също може да е генетична и негенетична.

Лечение на кокоши трън

235
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Лечение на кокоши трън0 от 5 от общо 0 гласували.


lepenkiОколо 35% от населението на земята поне веднъж в живота си са се зблъсквали с проблема КОКОШИ ТРЪН. Това образувание е вид брадавица, причината за образуване на кокоши трън се крие в един много интересен вирус наричан човешки папилома вирус. Най-често кокоши трън е възможно да се появи по пръстите на ръцете и краката и по рядко се появява по стъпалата и глезена, а изключителна рядкос представлява появата на кокоши трън по други части на тялото, като подбедрицата раменете или видими области по-тялото.

Хъркане и неговото лечение

226
com_content.section
(1 глас, оценка 1.00 от 5)
Хъркане и неговото лечение1.00 от 5 от общо 1 гласували.


ХърканеХъркането е един сериозен проблем, който обаче много хора подценяват и казват, че това е нормално. В интерес на истината хъркане се наблюдава при повечето мъже, но рядко се наблюдава и при някои жени. Много хора свързват хъркането с повишеното тегло, до известна степен имат право, но и при слабите хора може да се наблюдава много силно хъркане и все пак:

 

Настинка

219
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Настинка0 от 5 от общо 0 гласували.


lechitelНастинка това е заболяване на горните дихателни пътища. Болестта може да засегни хора в активна възраст, но най-тежко преминава при малките деца и възрастните хора. Типични симптоми на настинка са болки в гърлото, кашлица, хрема липса на апетит понякога при настинка може да се наблюдава и болки в мускулите и ставите отпадналост и обща умора на организма. В най-общия случай симптомите на настинка изчезват за около 10 дена в по-тежък случай настинката може да продължи и по-дълго до около 20 дни. При продължително задържане на симптомите на настинка е необходимо да потърсите помощ от вашия личен лекар, който може да ви помогне най-добре.

Поликистоза на яйчниците

217
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Поликистоза на яйчниците0 от 5 от общо 0 гласували.


polikistozaТова заболяване е едно от най-често срещаното заболявания (когато се говори за хромозомни заболявания) в гинекологичната практика. По данни на Световната здравна организация приблизително около 9% от жените в активна полова възраст имат поликистоза на яйчниците. Когато за първи път жената се сблъска с поликистозата първата асоциация е киста на яйчниците и страх от оперативно премахване. Поликистозата обаче е различно заболяване при което не става въпрос за тумор!

Страница 8 от 13