You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Народна медицина

Чай от джинджифил при настинка и грип

665
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Чай от джинджифил при настинка и грип5.00 от 5 от общо 1 гласували.


djindjifil chaiЧай от джинджифил при настинка и грип
Родината на джинджифилът е Китай, но през 13 век известният мореплавател Марко Поло пренася, това растение до нашите географски ширини, където и до днес се радва на изключително голяма популярност не само като лечебно растение, но и като подправка за редица гозби. За приготвянето на гозби се използва предимно в прахообразна форма, а в домашната медицина се използва най-вече пресен или изсушен корен от джинджифил.

Лечение на целулит с кафе и захар - домашен лосион

658
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Лечение на целулит с кафе и захар - домашен лосион5.00 от 5 от общо 1 гласували.


celulitЛечение на целулит с кафе и захар - домашен лосион
Целулитът е бич за всяка жена без значение дали е на 20 или 40. Портокаловата кожа е сериозен козметичен проблем, а ако не се лекува той влияе сериозно върху самочувствието на всяка жена. Поради тази причина рехиме да споделим с вас една рецепта за домашно лечение на целулит.

Отпушване на запушен нос в домашни условия – Бабини рецепти

652
com_content.section
(1 глас, оценка 1.00 от 5)
Отпушване на запушен нос в домашни условия – Бабини рецепти1.00 от 5 от общо 1 гласували.


zapushen nosОтпушване на запушен нос в домашни условия – Бабини рецепти
Запушения нос е може би един от най-често срещаните симптоми при настинка и грип. С първите по-студени месеци изпитваме некомфорта на носовото говорене, обилния секрет, блокиралия нос заради хремата. За да отпушите запушения нос не е задължително да посягате към капките за нос с ксилометазолин хидрохлорид (който може да бъде много опасен за лигавицата на носа).

Подръчни средства за борба с комарите

640
com_content.section
(5 гласа, оценка 4.00 от 5)
Подръчни средства за борба с комарите4.00 от 5 от общо 5 гласували.


комариКомарите - тези насекоми, които тормозят хората от векове са сред най-мразените същества, които се появяват през пролетта и запазват наглото си поведение на тормоз над хората до края на лятото. Особено сериозен е проблема в градовете и селата разположени в близост до големи водоеми - реки, езера и язовири. Комарите смучат кръв, изключително силно дразнят с жуженето си, а на местата където са смучели кръв комарите обикновено се появяват подутини със силен и неприятен сърбеж. Ако и вас ви тормозят комари, а общината не прави нищо, за да намали популацията на тези насекоми ето ви няколко начина да се предпазите от тях, ако нямате под ръка алтоан или друг репелент.

Лек за пролетна умора

616
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Лек за пролетна умора0 от 5 от общо 0 гласували.


umoraСлед смяната на часовото време от зимно към лятно, много хора се чувстват изморени, без желание за работа и тонус. Причината най-общо се нарича пролетна умора. Ако имате обаче да свършвате много работа, то тогава няма време да се подавате на лежерните дни, а трябва да си върнете бързо кондицията. Един от най-лесните и приятни лекове за пролетна умора това е шипката.

Домашни лекове при кашлица

614
com_content.section
(1 глас, оценка 4.00 от 5)
Домашни лекове при кашлица4.00 от 5 от общо 1 гласували.


kashlicaКогато времето на вън се сменя и е ту топло, ту студено се увеличава на хората, които се оплакват от остра кашлица и хрема. Ако сте от хората, които не обичат да използват лекарствени средства пълни с химия, то може би знаете, че много от баибните илиачи могат да се справят успешно с влошеното здравословно състояние.

Алое се използва за лечение

591
com_content.section
(8 гласа, оценка 3.75 от 5)
Алое се използва за лечение3.75 от 5 от общо 8 гласували.


aloe vera rastenie bilkaАлое е маслодайно растение, което се използва като лечебно или наричано по нашенски билка. Много често алое е символ на "растението чудо", защото крие много изненади в лечебните си свойства. Растението алое расте най-добре в тропичните и субтропичните райони където климата е горещ и сух. В България се отглежда както саксийно растение. Съществуват над 250 вида алое, но най-ценно за човечеството е лечебното Алое Барбадензис Милър или известно още като Алое Вера.

Билки при болки в бъбреците

582
com_content.section
(3 гласа, оценка 3.33 от 5)
Билки при болки в бъбреците3.33 от 5 от общо 3 гласували.


bybreciАко изпитвате болки в бъбреците или имате проблем с пикочните пътища може да пробвате лечение с помощта на билки.  В съвременния свят повечето хора са свикнали да приемат различни хапчета за какви ли не болки, без дори да се замислят, че природата е създала идеалното лечебно средство - билки. При болки в бъбреците се използват предимно билки с противовъзпалителни и антибактериално действие.

Лечение на язва с пприродни средства

565
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Лечение на язва с пприродни средства5.00 от 5 от общо 1 гласували.


лечение с медЯзвата е заболяване на храносмилателната система. В резултат от неправилно хранене лигавицата на стомаха се раздразва, образуват се ранички, които причиняват силни болки в стомаха. При диагностициране на заболяването от лекар, обикновено започва приемането на специални лекарствени средства за лечение на язва, определя се специфичен хранителен режим, а за тези от вас които искат да се справят трайно и успешен с язвата препоръчвам наред с диетата и медикаментите да приемат и билки.

Чай от домашна коприва

545
com_content.section
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
Чай от домашна коприва5.00 от 5 от общо 2 гласували.


домашна коприва дяволска устаДомашната коприва е широко срещана билка в България. Тя може да бъде открита по сенчести и влажни места. Домашната коприва силно наподобява дивата коприва, но за разлика от нея не пари. Билката домашна коприва се нарича още дяволска уста. Лечебните и свойства са известни не само в българската народна медицина, но и далеч на изток.

Страница 1 от 5