You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Народна медицина

Дяволска уста - билка

544
com_content.section
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
Дяволска уста - билка5.00 от 5 от общо 2 гласували.


Дяволска уста билкаЛатинското име на билката дяволска уста е Leonurus Cardiaca L. В народната медицина билката е известна още с имената тамянка, домашна коприва, тамянка и наметливо биле. Дяволската уста е многогодишно тревисто растение, на височина достига над 1м. Среща се в почти цяла Европа, Близкия изток и Централна Азия. Среща се главно във влажни райони в близост до реки, сенчести ливади, гористи местности. Сред народните лечители тази билка се използва основно за подпомагане на забременяването при жените. Родните билкари обаче твърдят, че билката дяволска уста не е само женска билка.

Чай с канела гори мазнините

504
com_content.section
(3 гласа, оценка 4.00 от 5)
Чай с канела гори мазнините4.00 от 5 от общо 3 гласували.


kanelaЧая от канела се предлага на нашия пазар под различни форми, най-често срещаните това са в пакетчета, под формата на канелени пръчки или канела на прах. Ежедневно приемане на чай от канела освен, че придава настроение, осигурява прилив на енергия той подпомага и борбата с излишните килограми в резултат на което се превръща в идеален приятел в помощта на мъжете и жените, които търсят естествен начин да постигнат отслабване.

Черница - витаминозната бомба

502
com_content.section
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
Черница - витаминозната бомба5.00 от 5 от общо 2 гласували.


черницаПри думата черница, на много хора в съзнанието им изплуват безгрижните детски години, летата прекарани на село, черните плодчета надвиснали над главите им и стремежа да откъснеш най-голямата черница, а след като похапнете подобаващо доволно от този плод се смеете на омазаните с черно пръсти, а лицата до ушите. В България се срещат два основни типа черница - бяла и тъмно лилава. Без значение от кой вид предпочитате и двата вида черница изобилстват от полезни за здравето вещества.

Лечение с билки при простата

480
com_content.section
(2 гласа, оценка 3.00 от 5)
Лечение с билки при простата3.00 от 5 от общо 2 гласували.


червена детелеина при простатаУголемяването на простатната железа е голям проблем в световен мащаб. В България от простата страдат около половината от мъжкото население на възраст над 50години. Уголемяването на простатната железа се дължи поради натрупването на хормона дихидротестостерон или наричан за по накратко хормона ДХТ. Хормона ДХТ всъщност представлява видоизменен тестостерон. Когато се говори за билки при простата преди всичко се има предвид билки, които помагат и облекчават симптомите при уголемена простата.

Чай от жълт кантарион

444
com_content.section
(4 гласа, оценка 5.00 от 5)
Чай от жълт кантарион5.00 от 5 от общо 4 гласували.


жълт кантарионЖълт кантарион е една много известна билка сред българското общество и тя намира своето място сред домашните билки на повечето домакинства. Любителите на билки знаят, че жълт кантарион се събира в края на юни месец и се суши, ако сте нямали достатъчно време за да си съберете сами кантарион може да го закупите от всяка една аптека или дрогерия.

Исландски лишей

410
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Исландски лишей 5.00 от 5 от общо 1 гласували.


islandski lisheiИсландски лишей или по познат сред професионалните билкари и бутаници с латинското си име Cetraria islandica. Този лишей намира широко приложение в народната медицина. Причината за слабото му познаване от обикновените хора е това, че този лишеи може да се събера само от по-високите планини у нас. Обикновено се среща из гори или скалисти области.

Бабини рецепти при запушен нос

402
com_content.section
(3 гласа, оценка 5.00 от 5)
Бабини рецепти при запушен нос5.00 от 5 от общо 3 гласували.


otpushvane na nosaЗапушването на носа е може би едно от най-лошите неща, които може да ви се случи. Причината за това е, че обикновено лекарите не дават болничен за запушен нос и трябва цял ден да говорите носово пред всичките си колеги. Но разгледа по-детайлно проблема „запушен нос” може да бъде и по-опасен особено през зимните месеци, когато има опасност от епидемии, защото когато носът ви е запушен вие дишате през устата, а от нея всички микроби и вируси навлизат направо в организма ви.

ИНДРИШЕ

399
com_content.section
(4 гласа, оценка 3.25 от 5)
ИНДРИШЕ3.25 от 5 от общо 4 гласували.


индришеИндришето тръгва от Южна Африка и се разпространява в цял свят.

Индришето е от семейство Здравецови.

Индришето е стайно-декоративно многогодишно растение. То притежава силен аромат.

Индришето се размножава със стъблени резници, които се засаждат направо в почвата.

Чай за кашлица от билки

386
com_content.section
(2 гласа, оценка 3.00 от 5)
Чай за кашлица от билки3.00 от 5 от общо 2 гласували.


кашлицаПричините за появата на кашлица могат да бъдат няколко. От една страна кашлицата може да е в резултат на настинка, от друга обаче кашлицата може да се дължи и на по-сериозно заболяване като бронхит или алергия. Кашлица може да се появи и в резултат на сух или силно запрашен въздух, повишени емисии във въздуха на някои химични и вещества и прочие. Важното е да знаете, че при поява на кашлица трябва да потърсите лекарска помощ, за да се уточни точната причина на причина за нейната поява. Особено силно се отнася това при появата на кашлица при деца.

КАК ДА УКРЕПИМ СЪРЦЕТО СИ

383
com_content.section
(3 гласа, оценка 3.67 от 5)
КАК ДА УКРЕПИМ СЪРЦЕТО СИ3.67 от 5 от общо 3 гласували.


syrceСърдечните и съдовите заболявания често протичат без симптоми, а инфарктът и инсултът идват съвсем неочаквано.

Рязката промяна в климата при смяна на сезоните задълбочава проблемите.

През есента се наблюдават най-много инфаркти и инсулти, чести пристъпи на исхемичната болест на сърцето.

 

Заради есенният климат дори здравият човек може да усети симптоми на сърдечна недостатъчност – задух, учестено сърцебиене, усещане на стягане в гърдите.

Страница 2 от 5