You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Лечител съвети за вашето здраве

Пъпеш за стройна фигура и силно тяло

543
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Пъпеш за стройна фигура и силно тяло5.00 от 5 от общо 1 гласували.


pypeshМечтата на всяка жена е да има красива и стегната фигура, да остава забелязана не само от мъжете, но и от другите жени. Красивото и стегнато тяло се постига по два начина, единия е с помощта на диета, а втория е с помощта на физически упражнения. Ако сте почитателки, на хубавите диети, нека да ви запознаем по-подробно с ползите от добавянето на вкусния плод пъпеш към вашия хранителен режим.

Диета с пъпеш

542
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Диета с пъпеш5.00 от 5 от общо 1 гласували.


пъпеш диетаПъпеша е един от любимите плодове на малки и големи. По нашите ширини той зрее от средата на юли и може да се закупи до края на септември. Освен, че е много вкусен, пъпеша е изключително полезен. Още от дълбока древност редица козметични продукти са се приготвяли от пъпеш. Редица диетолози препоръчват на повечето жени през летните месеци на направят един курс на диета с пъпеш, не само защото това ще им помогне да върнат един два излишни килограма, но ще им помогне да пречистят храносмилателният си тракт и не на последно място комбинацията между пъпеш и мед е мощен еликсир за здраве.

Отслабване с черен пипер

540
com_content.section
(3 гласа, оценка 4.67 от 5)
Отслабване с черен пипер4.67 от 5 от общо 3 гласували.


отслабване с черен пиперДо скоро много от диетолозите изключваха черния пипер от всяка диета за отслабване, защото той отваря апетита на хората в резултат на което се хранят по-често и натрупват по-голямо количество наднормено тегло. Последни проучвания на тази обичана от много хора подправка показаха, че консумацията на черен пипер не винаги води, до натрупване на килограми, а точно обратното при правилна употреба може дори да спомогне в борбата с излишните килограми  и да е верен приятел за постигане на отслабване дори в порядките на 2-3 килограма.

Диета за отслабване в жегите

536
com_content.section
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
Диета за отслабване в жегите5.00 от 5 от общо 2 гласували.


диетаДиета за отслабване в жегите
През горещите летни месеци е най-подходящото време да направим една бърза диета за отслабване с добри резултати. През горещите дни не ни се яде, това е много полезно за жените, които трудно се преборват със жаждата за храна.

Сок от боровинки при уронарни инфекци

534
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Сок от боровинки при уронарни инфекци5.00 от 5 от общо 1 гласували.


червена боровинкаПрез последните месеци червените малки плодчета на Vaccinium vitis-idaea L (червената боровинка) придобиха изключително голяма популярност и в България. Редица лекарствени продукти съдържат екстракт от червени боровинки, като главното им действие е предпазването от болести и инфекции на уриналните пътища.

Тренировка за корем

531
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Тренировка за корем5.00 от 5 от общо 1 гласували.


koremКорема е една от най-трудните за оформяне области от нашето тяло. За разлика от малките групи като бицепса и трицепса и големи мускулни групи гърди и гръб, тренировките за корем трябва да са възможно най-интензивни с голямо разнообрази от упражнения. Ако имате слабо оформена преса или плоския корем въобще липсва е добре да започнете да правите тренировка за корем в края на всяка една отделна тренировка.

Отслабване преди морето

528
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Отслабване преди морето5.00 от 5 от общо 1 гласували.


otslabvane dietaСлънцето пече, времето е горещо, а приятния морски бриз чука на врата, наближава отпуската и съзнанието ви е обзето изцяло от мисълта за приятни изживявания на брега на морето. Започнали сте да стягате куфара, купили сте си нов бански, а е време вече да се замислите за красивата си фигура на плажа!

Диета с праскови

527
com_content.section
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
Диета с праскови5.00 от 5 от общо 2 гласували.


otslabvane s praskoviПрасковата е един от любимите плодове както на жените, така и на мъжете. С помощта на вкусните праскови ние можем не само да се освежим през горещите летни дни, но и да си направим една страхотна разтоварваща диета с праскови.

Праскови за тънка талия и слабо тяло

526
com_content.section
(4 гласа, оценка 4.50 от 5)
Праскови за тънка талия и слабо тяло4.50 от 5 от общо 4 гласували.


праскови за диетаВ днешно време в почти всеки един двор се отглеждат вкусни и сочни праскови, далеч в миналото обаче този плод е бил считан за екзотичен. Родината на прасковата е Китай в западните провинции на страната и до ден днешен прасковите се считат за райски плод. В Будизма плодът праскова се разглежда така както свещената ябълка в християнството. В Гърция пък са приемали плодовете - праскови като божествен плод равносилен на амброзията.

Топлинен удар симптоми и съвети

524
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Топлинен удар симптоми и съвети5.00 от 5 от общо 1 гласували.


toplinen udarМного хора подценяват топлината като фактор за тяхното здраве. Топлинен удар е сериозно състояние, което може да доведе дори до летален край, в повечето случай тежките форми на топлинен удар могат да причинният увреждането на важни органи за човека като мозъка, сърцето, бъбреците и прочие. При съмнение за топлинен удар е важно по възможно най-бързия начин да се информира личния лекар.

Страница 7 от 29

 
 
 
 

Болести

Кондиломи - домашно лечение

674
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Кондиломи - домашно лечение5.00 от 5 от общо 1 гласували.


kondilomiКондиломи - домашно лечение
Островърхи кондиломи или наричани още генитални брадавици са сред най-често срещаните полово предавани болести. Причинителя на кондиломи е вирус, наречен Човешки папилома вирус. Познати са над 150 различни щама. По-голяма част от щамовете не са опасни за човека, но съществуват около 20 щама, които могат да повишат риска от рак особено при жената, за това съветваме всички пациенти, които забележат появата на брадавици около или по половите органи да потърсят консултация с личният си лекар или лекар по кожно венерически болести. Домашното лечение е допустимо само и единствено, ако в момента нямате достъп до лекар.  

Здраве за кожата

Премахване на целулит от кожата

656
com_content.section
(2 гласа, оценка 4.00 от 5)
Премахване на целулит от кожата4.00 от 5 от общо 2 гласували.


целуит и портоколаво кожаЦелулитът е заболяване, което засяга преди всичко жените, но понякога се среща и при мъжете.  Първите прояви на целулит при жените могат да започнат в доста млада възраст в практиката е имало случай на момичета на 17-18 години, които имат целулит. Ако прибавим факта, че 71% от жените на възраст над 25години имат целулит превръщат този проблем в основен за доста дами.

 

Здраве за ръцете

Срастване на ноктите

593
com_content.section
(4 гласа, оценка 4.25 от 5)
Срастване на ноктите4.25 от 5 от общо 4 гласували.


srastvane na noktiteСрастването на ноктите на ръцете с кожата е сериозен козметичен проблем, който се наблюдава при бебета и най-възрастните хора. Причината за срастване на ноктите с кожата е неправилното поддържане на ноктите и понижена хигиена.  В редки случай кожата на ръцете и ноктите може да бъде нападната от гъбички, чиито колони също могат да причинят срастване на ноктите.

 

Здраве за Лицето

Маска за лице с извара

650
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Маска за лице с извара5.00 от 5 от общо 1 гласували.


maska za lice s izvaraМаска за лице с извара
През последните седмици наблегнахме изключително много на информацията за ползите от консумацията от извара. Освен изключително високи хранителни стойности, изварата може да се използва и успешно като заместител на скъпите маски за лице.