You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Twinrix Ваксина срещу хепатит А и Б

twirax vaksinaПод термина хепатит хората трябва да разбират възпаление на черния дроб. Основните причинители на хепатит за човека може да са с различна природа - вируси, паразити, алкохол, наркотици и други. Установяването на хепатит става, чрез анализ на кръвна проба, при опасност от хепатит се наблюдава увеличено съдържание на чернодробните ензими в кръвта. Хепатита може да бъде A, B, C, D, E, F, G. Заразяването с хепатит може да стани по различни начини и силно зависи от вида на хепатита.

 

Twinrix - Ваксина срещу хепатит А и Б


Twinrix ваксината е предназначена за лица над 16 годишна възраст, които оса изложени на риск от заразяване с Хепатит А или Хепатит Б.

Дозировка и схема на прилагане на ваксина Twinrix
Схемата за ваксиниране с Twinrix Adult  включва 3 ваксини. Поставянето на първата става на определена дата, втората месец по-късно, а третата ваксина се поставя шест месеца след първата ваксинация. Количеството от ваксината, което се използва за юноши (над 16 години) и възрастни лица е 1.0 мл.

Ако са налице причини, които ще възпрепятстват спазването на ваксинационен цикъл е необходимо да уведомите лекуващия ви лекар, под чиито контрол може да се проведе алтернативен схема на ваксиниране с Twinrix. Алтернативна схема за ваксина може да бъде от три дози ваксина Twinrix Adult, с интермускулно приложение, съответно на 0, 7, 21 ден. При използването на тази схема производителите на ваксина Twinrix препоръчват поставянето на четвърта доза от ваксината 12 месеца след първата ваксина.

Ваксина Twinrix и други лекарства
Няма данни за едновременно приложение на Twinrix Adult със специфичен хепатит А или
хепатит B имуноглобулин. Обаче, не е наблюдавано повлияване на сероконверсията при едновременно приложение на моновалентна хепатит А и хепатит B ваксини със специфични имуноглобулини, макар че това може да доведе до по-ниски титри на антителата. Макар че, едновременното приложение на Twinrix Adult с други ваксини не е специфично проучвано, очаква се, че ако се използват различни спринцовки и различни инжекционни места, няма да се осъществи взаимодействие.

Ваксина Twinrix при Бременост и Кърмене
Няма данни за употребата на ваксина Twinrix при бременни жени. Правени са само проучвания върху животни и данните са все още недостатъчни по отношение на влияние на ваксината върху плода.
Не е установено дали Twinrix Adult се екскретира в човешкото мляко.

Способността за шофиране и Twinrix
Ваксината Twinrix adult не оказва влияние или незначително върху способността  за шофиране или работа с машини.

Специални предпазни мерки при изхвърляне и работа
При съхранение на ваксина Twinrix може да се образува нежна бяла утайка и безцветна супернатата, поради което ваксината преди да бъде поставена на пациента трябва да бъде добре разклатена до получаването на опалесцираяа бяла суспензия. Препоръчва се ваксината да бъде добре огледана за наличието на чужди частици или промени във външния вид. В случай, че бъде забелязана промяна или не съответствие с нормалния вид на ваксината, трябва да бъде осигурена безопасното и обезвреждане.

ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА

GlaxoSmithKline Biologicals s.a.
rue de l’Institut 89
B-1330 Rixensart, Белгия

НОМЕР(А) НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА

EU/1/96/020/004
EU/1/96/020/005
EU/1/96/020/006

ВНИМАНИЕ ЕКИПА НА САЙТА lechitel.info НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ВРЕДА ИЛИ ПОСЛЕДИЦИ ПРИЧИНЕНИ ОТ СТАТИИТЕ В САЙТА! ТЕ ИМАТ ИНФОРМАТИВЕН ХАРАКТЕР И АВТОРИТЕ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ КРАЙНИ КОМПЕТЕНТНИ ЛИЦА. СЪВЕТВАМЕ ВИ ПРЕДИ УПОТРЕБАТА НА КОЕТО И ДА Е ЛЕКАРСТВЕНО СРЕДСТВО ДА ПОТЪРСИТЕ СЪВЕТ ОТ ЛЕКУВАЩИЯ ВИ ЛЕКАР И/ИЛИ ФАРМАЦЕФТ. ТОВА СА ЛИЦАТА НА КОИТО МОГАТ ДА ВИ ДАДЪТ НАДЕЖНА И СИГОРНО 100% КОМПЕТЕНТНА ИНФОРМАЦИЯ!

Twinrix

109
com_content.article
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Twinrix Ваксина срещу хепатит А и Б0 от 5 от общо 0 гласували.