You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Аспирин Протект информация

aspirin protektПреди да вземете Аспирин протект
Не трябва да приемате Аспирин протект в следните случаи:
- ако сте алергични към ацетилсалицилова кисилина (аспирин)м към салицилати или към други помощни вещества на Aspirin Protect;
- Не бива да приемате Аспирин протект ако имате язви;
- При приемане на антикоагуланти;
- Страдате от бронхиална астма;
- при бъбречни увреждания и стомашни проблеми
- увредени бъбречни функции;


Използването на Аспирин протект от деца не е желателно при:
заболявания с висока температура (освен ако не е изписан от личния лекар); Също така с повишено внимание трябва да се приема Аспирин протект при наличието на астма, полипи в носа, инфекции на дихателните пътища, копривна треска.

 

Аспирин протект Доза и употреба

Ако личния ви лекър не е предписал друга схема на приемане на Аспирин протект се препоръчва следната схема:

Ангина пекторис
Препоръчителната дневна доза е между 75 и 300мг. ацетилсалицилова кисилина. Дневна доза 1 таблетка Аспирин протект

Инфаркт на миокарда
Дневна доза от 1 таблетка Аспирин протект, която е равна на 100мг. ацетилсалицилова кисилна. Препоръчителната доза е от 100 до 160мг.

Профилактика на повторна поява на инфаркт
Препоръчителна доза от три таблетки Аспирин протект.

Аспирин протект и нежелани реакции

Често наблюдавани нежелани реакции е стомашно-чревни нарушения като коремна болка и микро кръвоизливи. По-рядко има данни за гадене, повръщане понякога придружени с диария. В редки случай стомашно-чревни кръвоизливи, стомашни язви и при астматици може да се прояви реакция на свръхчувствителност със симптоми на пристъпи на задух, кожни обриви и други. Друго нежелани реакции които може да се появят в резултат на употреба на Аспирин протект са: световъртеж, шум в ушите, които симптоми може да се проявят и при предозиране!

Аспирин протект Предозиране

Приемането на по-голямо количество Аспирин протект от препоръчителната дневна доза е опасно за малките деца и хората в напреднала възраст. Симптоми на предозиране са най-често: повишена температура, хипервентилапия, кетоза, респираторна алкалоза, метаболитна ацидоза, кома, сърдечно-съдов шок, дихателна недостатъчност, тежка хипогликемия.

Спешно лечение при предозиране:
Незабавно постъпване в специализирано болнично отделение, стомашна промивка, прием на активен въглен, проверка на алкално-киселинното равновесие, алкализиране на урината, така че да се получи урина с рН между 7,5 и 8; форсирана алкализирана диуреза трябва да се има пред вид, когато концентрацията на плазмения салицилат е по-висок от 500 mg/1 (3,6 mmol/1) при възрастни или 300 mg/l (2,2 mmol/1) при деца, възможност за хемодиализа при тежко отравяне, възстановяване на загубените течности, симптоматично лечение.

Аспирин протект Състав

Основното лекарствено вещество в Аспирин протект е acetylsalicylic acid. Една таблетка съдържа 100мг. ацетилсалицилова киселина. Помощни вещества са: царевично нишесте, целулоза на прах, полисорбат 80, метакрилик анид-етил кополимер, талак, триетил цитрат, натриев лаурил сулфат.

Притежател на разрешението за употреба
Bayer HealthCare AG D-51368 Leverkusen, Germany

Цена на Аспирин протект

5-6,5лв

Аспирин протект


Моля имайте в предвид, че тази информация не може да замести информацията на листовката на продукта. Преди да употребите Аспирин протект се консултирайте с вашия личен лекар или фармацевт. Редакторите на Лечител НЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ЗА ИНФОРМАЦИЯТА ПО–ГОРЕ И ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОБЛЕМИ В РЕЗУЛТАТ НА НЕПРАВИЛНА УПОТРЕБА НА ПРОДУКТА!

149
com_content.article
(3 гласа, оценка 3.67 от 5)
Аспирин Протект информация3.67 от 5 от общо 3 гласували.