You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Лечение на кокоши трън

lepenkiОколо 35% от населението на земята поне веднъж в живота си са се зблъсквали с проблема КОКОШИ ТРЪН. Това образувание е вид брадавица, причината за образуване на кокоши трън се крие в един много интересен вирус наричан човешки папилома вирус. Най-често кокоши трън е възможно да се появи по пръстите на ръцете и краката и по рядко се появява по стъпалата и глезена, а изключителна рядкос представлява появата на кокоши трън по други части на тялото, като подбедрицата раменете или видими области по-тялото.


Проблема с този вид брадавици е, че врастват изключително дълбоко в кожата, а ако не се лекуват навреме може да се разпространят. Проблема обаче с кокошия трън не е само козметичен. При нарастването си хората, които го носят изпитват силна болка.

Лечение на кокоши трън

Както вече спонах кокошия трън има дълбоки корени поради, което и лечението му е трудно. съществуват три основни начина за лечение на кокоши трън.

Лечение на кокоши трън с азот

Този метод е може би най-ефективния, който може да намерите до момента. С помоща на течен азот кокошия трън се изгаря. Премахването на кокоши трън с течен азот се извършва само от специалист дерматолог! Нужни са около 2-3 посещения за да бъде изгорен кокошия трън. Цената на лечение с течен азот обаче е солена около 20лв. на посещение или около 60лв. за да бъде премахнат един кокоши трън.

Лечение с лепенки

Лепенките са също ефективни. Преди да купите обаче трябва много да внимавате! Съществуват много ментета дори и в аптеките. Ориганлините продукти с доказан ефект ще ги познаете по това, че кутиката не е гладка, а има множествено фини изпъквания. Или потърсете в аптеката запомнете, колкото е по-скъп един продукт то той би трябвало да е по-ефективен. Повечето лепенки съдържат едни и същи активни вещества, но концентрацията им е различна. Лепенките за премахване на кокоши трън имат специални закръглени области. Те подобно на течния азот изгарят до корен кокошия трън. Обикновено тука процедурите са около 5-6. Поради тази причина ако решите да си купите подобни лепенки питайте колко са в кутика. Ако са по-малко от 5 потърсете други дории и по скъпи. Цената на една такава лепенка в аптеката е около 3лв. (качествените и истински лепенки). Ако цената е под три лева по-добре не я купувайте защото парите ви ще отидат на вятъра.

Лечение на кокоши трън с бабини рецепти

Доста често понякога най-простото решение се оказва да попитаме нашите баби! Какво точно може да направи ето и няколко бабини рецепти за лечение на кокоши трън:

1. Слага се малко сребърен нитрат (адски камък), отгоре лепвате лепенка. Така престоява една нощ. На сутринта кокошият трън е почернял и след време сам пада.
2. Калиев перманганат се капва върху кокошия трън. Внимавайте с перманганата той е и много силна боя, която ако попадне върхи дрехите не може да се изпере дори и с ВЕНИШ!
3. Друга бабина рецепта за лечение на кокоши трън е домашно направено мазило с помоща на крем "Здраве" и салицил на прах. С приготвената от нас паста се намазва кокошия трън и се поставя лепенка, която се увива с марля.
4. Друг начин е смесването на равни количества - вода, олио и оцет. Измивате или накисвате кокошия трън във вода за да омекне (поне 15мин. в топла вода). Приготвената от нас течност се хомогенизира (размесва се добре). Напоява се добре памук с наща отвара и се поставя на кокошия трън и му се прави превръзка и така всяка вечер.

Бабините рецепти за лечение често са много полезни, но понякога са и много опасни. Препоръчваме ви да се посаветвате с ваши приятели, които са имали подобен проблем и са се справили, ако нямате такива избура между лепенки за кокоши трън или азот си е лично ваш!

Лечение на кокоши трън

 

235
com_content.article
(25 гласа, оценка 3.92 от 5)
Лечение на кокоши трън3.92 от 5 от общо 25 гласували.