You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Как да отслабна успешно

otslabvaneСветът е едно място в което всеки един от нас се социализира и реализира, за да бъдем харесвани, а следователно и по-социални е необходимо да спазваме обществените критерии, а един от тях е, че по-слабите хора са по-харесвани от пухкавите или дебели хора. Когато говорим за слаби разбира се нямаме в предвид кльощави, а хора с нормално телосложение. Ако вашите килограми ви измъчват и искате да отслабнете успешно ще намерите със сигурност полезна информация за различните методи за отслабване.

Защо не мога да отслабна

Процеса на отслабване не е толкова прост колкото си мислят повечето хора. За да започнем да натрупваме излишни килограми, това означава, че нещо в живота ни не е както трябва и не е природно съобразно, защото в природата няма дебели животни единствено домашните са с наднормено тегло.

Ако сте решени да започнете да отслабвате е добре да анализирате като начало няколко фактора, а именно: предразположеност към затлъстяване, активност на вашия живот, хранителен режим.

Предразположеност към затлъстяване

Приблизително 15% от Българите са предразположени към прекомерно натрупване на килограми, като този процент непрекъснато нараства. До голяма степен това се определя като болестно състояние и трудно човек се бори с него, но не е невъзможно да отслабни дори и при подобна диагноза. Единственото важно нещо е да пожелаете да отслабнете на 100%. При тези хора е препоръчително да се направи подробен хранителен режим, да се изключат въглехидратите като приема им да се намали едва до 5% от месечното количество храна което се приема, за да отслабнете ще трябва да ограничите броя на храненията като последното ви хранене за деня трябва да бъде до 18ч.

Активност на живота

Приблизително 30% от Българите качват килограми поради липса на активен живот. Особено силно това се отнася за децата в тийнейджърска възраст. Към проблема с обездвижване трябва да се обърне много сериозно внимание, защото липсата на движение е най-големия враг на успешното отслабване!

Неправилен хранителен режим

Ако искате да отслабнете ще трябва да проверите с какво се храните и с какво е препоръчително да се храните. Приема на въглехидрати и мазнини трябва да бъде намален, а да бъде увеличен приема на храни богати на белтъци. В същото време не забравяйте, че за да бъде здрав и силен вашия организъм трябва да приемате ежедневно голям букет от витамини и минерали. Правилното хранене и спазването на определена диета са може би сред най-важните елементи, за да успеете да отслабнете.

Как да отслабна успешно

След като вече сте изяснили горните проблеми е добре да промените всеки един недостатък така, че да го превърнете в предимство за вас. Без да ви превръщаме в хора вманиачени от броя калории в един бонбон ще ви кажем само, че калориите са важен показател стремете се да не приемате повече от 2700 калории на ден и нека това да е максимума. Когато изготвяте своята диета мислете, че трябва да отслабвате, но в същото време трябва и да не се разболявате. Разделете по следния начин храната си 40% приемете на закуска, 30% на обяд, 15% за следобедна закуска и 15% за вечеря като е добре последното хапване да ви е в 19ч. след този час метаболизма се забавя и всичко се трупа на корема и дупето, а все пак нашата цел е отслабване, а не напълняване.

Упражнения за отслабване

Ако сте твърдо решени да постигнете истински ефект на отслабване то тогава няма как да се разминете без изпълнение на упражнения. Може да изпълнявате стандартните аеробни упражнения за отслабване като бягане, изкачване на стъпала, плуване и каране на колело или ролери или някой по-забавни като посещението на уроци по танци, тае бо или друго спортно изкуство с високо натоварване. Упражненията за отслабване е добре да се правят минимум 3 пъти седмично. Освен упражнения обаче вие трябва да имате активен начин на живот. Не се застоявайте пред компютъра, когато гледате телевизия избягвайте да сте в легнало положение. Четете повече книги, по време на четенето се осъществява мозъчна дейност, а тя консумира голямо количество енергия. Телевизора не стимулира мозъка така както книгата. Разходки парка с децата или спортуване с тях - играйте баскетбол, футбол, тенис или просто бадминтон пред блок. Активния живот е един голям коз в борбата наречена отслабване, в борбата за едно по-красиво и несъмнено здраво тяло.

Успешно отслабване

Ако следвате тези няколко наши съвета за отслабване вие ще може да редуцирате вашите килограми, разбира се това няма да стане за един или два месеца, а постепенно. Спазването на горните режими ще ви помогни не просто да постигнете ефект на отслабване, но и да задържите килограмите в перфектните за вас цифри. Нито един продукт за отслабване не може да ви даде това. Не бъдете роби на собственият мързел. Но всяка красота изисква лишения и труд.

Отслабване

 

292
com_content.article
(3 гласа, оценка 5.00 от 5)
Как да отслабна успешно5.00 от 5 от общо 3 гласували.