You are here::
<
 
 
 
 
 
 

ПРОЧИСТВАНЕ НА ЧЕРНИЯ ДРОБ

cheren drobЧерният дроб е важна част от човешкият организъм. На него е отредена много важна роля, а именно ролята на чистач.

 

Черният дроб е основен орган, които работи неуморно за отделяне на вредните вещества, хормони, както и мъртвите и увредени клетки от организма.

 

При свръхнатоварване черният дроб не може да отстрани всички непотребни вещества. Това води до храносмилателен дисбаланс, умора и отслабване на имунната система.

 

 

Най-честите симптоми при свръхнатоварване на чрерния дроб са – алергии, нарушено храносмилане, подуване на корема, кожни увреждания, стареене и петна, проблеми с очите, главоболие, топли вълни, безсъние, болки в мускулите, главата и шията.

 

Черния дроб играе важна роля при разграждането на мазнини, въглехидрати, протеини и при метаболизма.

 

За да го поддържате в добра форма ви предлагаме да консумирате храни , които помагат да се намали натоварването на черния дроб.

 

ХРАНИ ЗА ЗДРАВ ЧЕРЕН ДРОБ

- ЯБЪЛКИ – Ябълките съдържат пектин, който помага да се отделят тежките метали от червата. Това пряко помага да се намали натоварването на филтрацията на черния дроб.

- ЦВЕКЛО, МОРКОВИ, ЧЕРВЕН ЛУК, ПАТЛАДЖАНИ – Съдържат флавоноиди и бета-каротин, които са мощни антиоксиданти.

- ЧЕСЪН – Чесънът съдържа алицин, антиоксидант, селен и минерали. Той подпомага отстраняването на тежките метали от черния дроб.

- ЯЙЦАТА, КАФЕВИЯТ ОРИЗ, БРОКОЛИТЕ, ПЪЛНОЗЪРНЕСТИТЕ ХРАНИ, СПАНАКЪТ – Съдържат В комплекс витамини, които подобряват чернодробната функция . Витамин В12 помага за метаболизма на мазнините и подобрява здравето на черния дроб

- БРОКОЛИ, КАРФИОЛ, ЗЕЛЕ, МАРУЛЯ - Съдържат глюкозинолати, които помагат на черния дроб да произвежда ензими за дезоксикация.

- ГРЕЙПФРУТ – Той е бгат на антиоксиданти.

- ГОРЧИВИТЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ /ЗЕЛЕНИ ГЛУХАРЧЕТА, ЗЕЛЕНАТА ГОРЧИЦА/ - Също са подходящи ако искаме да сме здрави.

 

Зле действат на черния дроб преяждането и храните с лошо качество, преумората, стреса. Вредни са цигарите и прекаляването с алкохола.

Черен дроб

347
com_content.article
(0 гласа, оценка 0 от 5)
ПРОЧИСТВАНЕ НА ЧЕРНИЯ ДРОБ0 от 5 от общо 0 гласували.