You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Пролетен грип или настинка

grip proletenОбикновено при рязка смяна на климата от ниски към високи температури се увеличава и броя на хората оплакващи се от болки в гърлото, умра, болки в главата, кашлица хрема и прочие. Причината за това е сравнително по-бавния отговор на биологичния ни часовник.

С първите топли дни ставаме неразумни захвърляме якето и излизаме по блуза, а по лудите глави дори се пускат по  тениски. Това разбира се е опасно и крие в себе значителен риск от простуда и грип.

Симптоми на пролетен грип

Обикновено пролетния грип атакува много бързо човешкия организъм. Буквално може да говорим, че в рамките на няколко часа организма преминава през няколко пикови точки. Разбира се много зависи от щама на самия вирус.
Обикновено се започва с хрема и непрекъснато стичане на секрет от носа, много силна болка в гърлото, трудности в дишането и главоболие. На следващия ден симптомите са по поносими, но е останало много силно главоболие и остра болка в гърлото.

Лечение на пролетен грип

Преди всичко без значение грипа дали е зимен, летен или пролетен най-важното е потърсите помощ от вашия личен лекар, защото той ще назначи най-доброто лечение.
Все пак може да направите няколко неща докато стигнете до вашия лекар.

Осигурете на болния течности, защото е възможно да се обезводни особено в сила е това ако има повръщане или диария.

Пресече болестта във възможно най-ранен етап. Има много лекарствени продукти повечето от които са под формата на прахчета. Те облекчават симптомите и дават сила.

Подсигурете добра хигиена в дома и здравите да носят маски за лице. По-този начин ще се предпазите от заразяване с грип.

На болния е нужно да се дават допълнително количество витамини, за да може организма да се бори с болестта.

Нека отново да ви припомним, че е най-добре да потърсите помощ от личния си лекар, а не да прилагате самолечение!

Пролетен грип

 

467
com_content.article
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Пролетен грип или настинка5.00 от 5 от общо 1 гласували.