You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Упражнения за масивен бицепс

fitnes bicepsМоже би сте забелязали, че на повечето любители спортисти, които посещават фитнес залата бицепсите са добре оформени. Това е нормално тренировката за бицепс е една от най-леките, същевременно напомпва най-добре и резултатите се виждат сравнително бързо. Въпреки това оформянето на масивни - едновременно големи и силни мускули на ръцете не е проста работа. Имайки предвид, че бицепса спада към малките групи мускули, при интензивни тренировки той лесно се претоварва, което то своя страна води до загуба и намален растеж. Той има две глави и при професионалните бодибилдари и двете много добре се очертават, при повечето любители на фитнеса обаче добре оформена е предимно едната глава, а цялостният ефект се вижда дори и бицепса да не е стегнат. Нека да ви предложим една тренировка с помощта на която ще оформите масивен бицепс.

Упражнение за бицепс с щанга

Бицепсово сгъване с щанга е едно от основните упражнения, задължително когато оформяме ръцете. Вярно е че то не е от най-чистите упражнения за бицепс, но дава невероятна сила. Сгъването на щанга е едно от първите упражнения с които започва всеки когато влезе във фитнес залата. Предимствата на това упражнение са няколко:

1. Лоста на щангата може да бъде използван за различен широчинен захват. Това ще доведе до различно сцепление и различно натоварване на двете глави на бицепса.
2. При упражнението с щанга се натоварват и мускулите на предмишницата, които се оформят много добре дори, само ако правите това упражнение.
3. Щангите осигуряват поетапно увеличаване на тежестта, което е много полезно при напредването.

За начинаещите фитнес маниаци препоръчваме използването на кривия лост. При него захвата е обозначен. Много е важно да изпълнявате правилно упражнението. Ако тренирате в по-малка фитнес зала и няма свободна щанга може да изпълнете това упражнение и на долен скрипец (лично за мен долния скрепец не влиза толкова добре в бицепса както щангата).

Упражнение за бицепс - концентрирано сгъване

Това упражнение е много важно, защото е много добро допълнение към вашата тренировка за бицепс. Най-добре е да се прави в края на тренировката в три серии с по 12-15 повторения. Това упражнение има невероятен напомпващ ефект и бързо ще станете зависими към него. Предимствата на това упражнение за бицепс са:

- При него се натоварва единствено и само бицепса при правилно изпълнение.
- Уникален напомпващ ефект

При това упражнение килограмите не са от основно значение, напомпващия ефект, който усещате по време на изпълнение на това упражнение представлява насищане на бицепса с кръв, а повече кръв във бицеяса осигурява повече азот, следователно мускула може да се храни и да става масивен.

Бицепсово сгъване с дъмбели от наклонен седеж

Това упражнение се сочи като едно от основните упражнения за растежа и развитието на бицепса. При него изолацията на бицепса е много добра, а това е полезно, ако се направили редица по-комплексни упражнения преди това. Упражнението има няколко варианта в зависимост от хвата с който държите дъмбелите. Хвата определя до голяма степен коя глава на бицепса ще тренирате дали ще е вътрешната или външната. Определено това упражнение е едно от важните за развитието на бицепса и ви го препоръчваме! Предимствата при изпълнението му са:

- мощен стимулатор за растежа на бицепса
- Лесно за изпълнение упражнение
- Отделния наклон на пейката определя и възможността за максимално натоварване на бицепса.

Когато градите масивни мускули от изключително значение е не само, правилното трениране а и правилната тренировка. За малките групи мускули при интензивна тренировка им дайте поне 48ч. почивка. За да станат вашите бицепси масивни е необходимо да ги подхранвате правилно. Най-простия начин с помощта на който може да си набавите допълнително чисти протеини това са хранителните добавки.

Упражнения за масивен бицепс

 

474
com_content.article
(3 гласа, оценка 5.00 от 5)
Упражнения за масивен бицепс5.00 от 5 от общо 3 гласували.