You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Лечение на брадавици

bradaviciКакво са брадавиците
Брадавиците това са много често срещани кожни образования. Появата на кожните брадавици се свързва с определен вирус поради, което брадавиците се приемат за заразни. Трябва да се знае че те не се наблюдават при всеки човек.

 

Къде се разпространяват брадавиците ?

разположението на брадавиците е специфично. Отделните видове брадавици си имат точно локално разположение.

Видове брадавици

- Обикновени брадавици
- Плоски брадавици
- Островърхи брадавици
- Нишковидни брадавици

Обикновените брадавици

Този вид брадавици са най-често срещаните брадавици по кожата на човек. Най-често този вид брадавици се появяват при децата и по-рядко при възрастните. Локализацията на тези брадавици е по китките, пръстите на ръцете, по рядко по ходилата и пръстите на краката. Сред народа този вид брадавици е известен още като кокоши трън. Обикновените брадавици представляват сухи кожни образования, най-честата им форма е овална, а размерите им варират от ечемично до царевично зърно.

Лечение на обикновени брадавици

Лечението на кокоши трън (обикновена брадавица) е изключително трудно. Дерматолозите за справянето с този кожен проблем прилагат външно изгаряне с различни киселини: сребърен нитрат, салицилова киселина и др. А сред най-модерните методи за премахването на кожните брадавици (кокоши трън) това е с течен азот. Освен тези медицински методи в народната медицина също съществуват методи за справянето с обикновените брадавици най-често използваните това са третирането на кокошия трън с чесън или суров картоф. Други мазила от бабите които се използват за лечение на обикновени брадавици е сока от смокиня и млечка.

Плоски брадавици
Локализацията на този тип брадавици е най-често по лицето, гърба, шията и врата. По рядко се разполагат по китките и ръцете. Външната особеност на този вид брадавици им е дала и името плоски брадавици - те са с гладка повърхност и с жълто-кафеникав цвят, размерите им достигат до големина на лещено семе. Поради видимото си разположение по врата и лицето този вид брадавици представляват сериозен козметичен проблем.

Лечение на плоски брадавици

Медицинско лечение прилагано от дерматолозите е третирането с течен азот. Процедурата с течния азот трябва да бъде много внимателна поради факта, че кожата на лицето е много чувствителна. Народната медицина също предлага лечение на плоските брадавици за целта се прави кашичка от изгоряла дървесина на дърво.

Островърхи брадавици
Разположението на този вид брадавиците е на местата където се осъществява триене или се отделя слуз. Това са най-често местата в ъгъла на устата или ноздрите на носа и външните полови органи. Тези брадавици са по-малки от обикновените. Характерен белег при жените за наличието на островърхи брадавици е наличието на бяло течение.

Лечение на островърхи брадавици

Отстраняват се чрез изгаряне с електричество, кюртиране след предварително замразяване.

Нишковидни брадавици
Този вид брадавици по кожата на човека са с доста рядка честота на срещане. Появяват се главно при хората от средната възраст. Характерното за този вид брадавици е, че са дълги до няколко мм и са изключително тънки цветът им е розово-жълтеникав.

Лечение на нишковидни брадавици

Лечението им се осъществява само от специалисти дерматолози. Лечението е с електрически ток и електрокоагулация.

Лечение на брадавици

47
com_content.article
(32 гласа, оценка 3.38 от 5)
Лечение на брадавици3.38 от 5 от общо 32 гласували.