You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Хомеопатия алтернатива №1

homeopatiqПреди десет години все още се смяташе, че най-великото откритие на светът това са антибиотиците, които успешно се борят с различни инфекциозни заболявания. Днес обаче става ясно, че антибиотиците са нож с две остриета. Вярно, е че са много ефективни, но и микроорганизмите стават все по-устойчиви към тях, което налага предписването на все по-силни форми антибиотици, а те оставят последствия върху човешкото здраве. Днес решението вече е ясно на всички това е хомеопатията.

Хомеопатия в Европа

По последни данни на европейската агенция за обществено здраве. През тази година за първи път алтернативното лечение с Хомеопатия надминава всички други видове лечения предписвани от европейските лекари.

В България прилагането на хомеопатия все още е един от не толкова предпочитаните лечебни методи сред лекарите, а и сред пациентите. Защото сме свикнали с бързите и ефективни лечения с антибиотици. Това както вече споменахме е нож с две остриета, защото оказва значителни негативни последствия върху функцията и здравето на различни вътрешни органи.

Хомеопатия в Европа - данни

Нека да представим няколко данни за хомеопатията в Европа и защо са толкова ефективни. Данните са първоначално публикувани в сайта puls.bg

- През изминалата година над 100 млн. жители на Европа са прибегнели до средствата на хомеотерапията.

- Почти 75 процента от гражданите на ЕС са наясно от ползите на хомеотерапията и са запознати от опасностите от лечението с антибиотици.

- Проучване от 2004 г. установява, че 94% от лекарите съветват бременните си пациентки да използват хомеопатични средства за лечение на дадено заболяване появило се през периода на 9-те месеца.

- 30% от европейците използват хомеопатия за каляване на своята имунна система без да страдат от определено заболяване т.е. използват я като профилактика.

- Предмет хомеопатия се включва във все повече университети в Европа. По този показател България също не изостава. Хомеопатия се изучават със сигурност в Пловдивски медицински университет, както и в магистърската степен "Лечебни и етерични растения" в пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

Хомеопатия

 

505
com_content.article
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Хомеопатия алтернатива №15.00 от 5 от общо 1 гласували.