You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Как да предпазим детето от комари

komari

Лятото е сезон на много приятни емоции за малки и големи, но заедно с хубавите моменти този сезон носи и големи опасности идващи и от различни видове насекоми. През горещите дни при игри в паркове се крие опасност за нашите деца да бъдат ухапани от кърлежи, а в по-късните часове следобед се повишава и то многократно нашето дете да бъде атакувано от комари.

Как да предпазим детето

В днешно време в аптекарските мрежи в страната се предлагат голям брой предпазни средства както срещу комари, така и срещи кърлежи. Формите на предлагани продукти също е с голямо разнообразие - спрейове, гелове, изапрители и репелетни. Добре е майките да имат в предвид, че повечето средства предлагани в аптеката са нож с две остриета за децата. Освен, че предпазват ефективно от комари, тези вещества съдържат редица химични вещества част от които може да бъдат отровни или канцерогенни за младия организъм на децата. Когато избирате препарат за защита от комари за вашите деца ви препоръчваме да се доверите на сигурността на натурални и билкови продукти за защита от комари. Недостатъка на натуралните продукти за защита от комари е, че се намират рядко и цената им обикновено е по-скъпа от останалите продукти.

 

Защита от комар с билки

Все пак ако сте ценители на естествените и природните продукти и искате да защитите децата си от комари, то може да прибегнете и сами до народните илиачи, които предпазват от комари.

 

Лавандула срещу комари

Едно от доказаните средства за прогонване на комари от вас или вашето дете, както и от вашето жилище това е лечебното растение лавандула. Ако искате да защитите домът си от досадните хвъркати насекоми, поставете букет от лавандула в стаите - освен, че ще миришат приятно, ще бъдат и защитите ни. Ако имате излизане сред природата или просто разходка в градските паркове, може да намажете кожата си с масло от лавандула, то има силен и приятен аромат за хората, но прогонва комарите на далече.

lavandula

Розмарин срещу комари

Розмарина е друго ароматно растение, което се използва за прогонването на комари. То е много ефективно за защита на жилището от тези кръвосмучещи насекоми. Ако решите да използвате розмарина в борбата с комарите ще са ви нужни около 20 стръкчета, които се намачкват много добре и се заливат с около 200мл. медицински спирт.

 

При ухапване от комар

Ако вашето мъниче е било нападнато от комари и има подувания, сърбеж или парене може да му помогнете като облекчите тези симптоми. Един от най-добрите методи за справяне с ухапванията от комари това са сладките зелени чушки. Обикновено върху мястото на ухапване се поставя едно малко парченце от чушката и се втрива много леко и нежно.

 

Комари

521
com_content.article
(5 гласа, оценка 5.00 от 5)
Как да предпазим детето от комари5.00 от 5 от общо 5 гласували.