You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Сок от боровинки при уронарни инфекци

червена боровинкаПрез последните месеци червените малки плодчета на Vaccinium vitis-idaea L (червената боровинка) придобиха изключително голяма популярност и в България. Редица лекарствени продукти съдържат екстракт от червени боровинки, като главното им действие е предпазването от болести и инфекции на уриналните пътища.За да се предпазите от уринарни инфекции не е нужно задължително да си купувате скъпи препарати от аптеките, за да постигнете същия ефект, а в някои случай значително по добър и благоприятен е достатъчно да изпивате по една 200мл. чаша сок от червени боровинки в продължение на 2 месеца съветват експертите.

 

С какво е полезна червената боровинка

Експертите обясняват за червената боровинка, че има изключително силно антисептично действие в уринарния тракт. Редовното пиене на сок от червена боровинка или приемането му на екстракт съдържащ се в таблетки изгражда устойчив слой по каналните пътища и предпазват от прикрепянето на бактерии като Escherichia coli по стените на уринарните пътищата.

Лекарите споделят още, че именно бактерията Escherichia coli  е отговорна за около 83% от инфекциите на пикочните пътища.

Ефекта от червените боровинки не е еднакъв при всички хора. При около 15% от населението дори и продължителното пиене на сок от червени боровинки или приемането на червени боровинки под формата на лекарствен средства може да не окаже благотворно влияние.

Установено е също така, че по-добри резултати се наблюдават при жените в сравнение с лечебните свойства при мъжете.

Ползи от червената боровинка

Консумацията на пресни червени боровинки или под формата на прясно приготвен сок е полезна не само за пикочните пътища. Плодовете на червената боровинка са богати на витамини, които укрепват имунната система на човек. Червената боровинка е добавка към различни хранителни добавки и хомеопатични продукти.

Плодовете на боровинката съдържат още около 8% катехинови танини,, около 5% арбутин, хидрохинон,  флавоноидните вещества кверцетин, хиперозид, изокверцетин, урзолова, хлорогенова и кафена киселина, витамин С, витамин А, есенциални мастни киселини - Omega 3 и Omega 6.

Не е за подценяване и богатия минерален състав на боровинките. Те съдържат високи нива на желязо, калий, калций и хром.

Консумацията на сок от червени боровинки се препоръчва силно на жени, които имат чести уринални проблеми. Консумацията на сок от боровинки е идеално профилактично средство и източник на здраве и красота.

Сок от червени боровинки

534
com_content.article
(2 гласа, оценка 4.00 от 5)
Сок от боровинки при уронарни инфекци4.00 от 5 от общо 2 гласували.