You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Пъпеш за стройна фигура и силно тяло

pypeshМечтата на всяка жена е да има красива и стегната фигура, да остава забелязана не само от мъжете, но и от другите жени. Красивото и стегнато тяло се постига по два начина, единия е с помощта на диета, а втория е с помощта на физически упражнения. Ако сте почитателки, на хубавите диети, нека да ви запознаем по-подробно с ползите от добавянето на вкусния плод пъпеш към вашия хранителен режим.

 

Пъпеш

Пъпеша е едногодишно пълзящо растение, за изненада на повечето хора то се числи към семейство Тиквови.  Въпреки, че днес пъпешите се срещат по-целия свят тяхната родина е Азия. Пренесени са в Европа от древните Елини. Днес в Европа има над 500 сорта пъпеши, които се отличават с различни размери, вкусови качества, цвят на кората и цвят на плодът. За тези от вас които обичат пъпеш ще е интересно да узнаят, че този плод не служи само за храна. В България и сред народните лечители има много рецепти с този вкусен плод съчетан с различни отвари, които лекуват редица болести. В съвремието широко се използва аромата на пъпеш в козметиката и хранително вкусовата промишленост. Може би обожавате сладолед от пъпеш, дъвки с аромат на пъпеш и прочие. Този жълт продълговат или кръгъл плод се използва и в козметичната промишленост за приготвянето най-вече на лосиони за тяло, душгелове, сапуни, шампоани и прочие.

Пъпеш в диетата

Плодът пъпеш се използва широко в диетичните режими за отслабване и прочистване на организъма. За тези от вас, които обичат да следят хранителните стойности на продукта ще споделим че в 100 гр. пъпеш се съдържат: 4 -16% захари, 1-4,5% пектинови вещества, 2,6-6,7% целулоза и хемицелулоза, над 10 mg % витамин С, над 12 mg % каротин и минерални соли. Както по-голяма част от плодовете и в пъпешите не се съдържа никакво количество мазнини. Ако сте решили да добавите пъпеш във вашата диета за стройна и красива фигура добре е да изберете пъпеш, който не е много сладък. Ако предпочитате да използвате този плод за диета за прочистване, добре е да консумирате от плодът след 22ч. в продължение на седмица.

Пъпеша помага за извайването на красиво тяло поради съдържанието на пективни в пъпеша и растителни фибри. Те попаднали в стомаха набъбват, което води до чувство за ситост. Комбинирането между пъпеш и мед на закуска е идеална закуска за започването на деня, дори и на най-капризната жена. Тази закуска ще ви зареди с усещането за енергия и ще ви държи сити дълго.

Не подценявайте силата на плодът пъпеш, включете го във вашата лятна диета и сами ще се уверите на какво е способен.

Пъпеш

543
com_content.article
(3 гласа, оценка 5.00 от 5)
Пъпеш за стройна фигура и силно тяло5.00 от 5 от общо 3 гласували.