You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Сини сливи при запек

slivi

В резултат на неправилно хранене и нарушен диетичен режим, често храносмилателната система на човек изпитва силен дизкомфорт. Един от най-ранно забележимите проблеми това е запекът.

 

 

Причини за запек

Запек или наричан още от лекарите констипация представлява втвърдяване на изпражненията при хората, което води до трудности при изхождане. При голяма част от хората запек се появява около 2-3 пъти на всеки 6 месеца, ако при вас това състояние на храносмилателната система се среща по-често е добре да му обърнете по-голямо внимание!

 

Един от методите за справяне със запек е използването на добре узрели сини сливи. Сините сливи действат прочистващо на храносмилателният тракт. Те са широко използвани в различни диетични режими и най-вече в диетите за отслабване. Сините сливи са ценни плодове не само при запек. Те са полезни при хора, които имат проблеми с хормоните, високо кръвно. Сините сливи са перфектен плод за различни козметични процедури като домашни маски за лице и коса. В народната медицина сините сливи се използват за премахване на пришки (наричани в някои райони на България плюски). Сини сливи се използват и за приготвяне на домашен крем при напукани пети. Високото съдържание на желязо в плодовете се използва за подсилване на пациентите страдащи от желязодефицитна анемия.

 

Сини сливи при запек

Една от народните рецепти за трайно справяне със запек е приготвянето на ошав от сини сливи. За целта се използват само добре узрели плодове, които се сваряват за 20 минути. След това ошава се пие в рамките на целия ден вместо вода.

 

Комбинацията между сини сливи и мед също е много успешна за преборване на запека. Почистете 200 грама сини сливи от костилките, нарежете ги на дребно и поставете в малко количество мед. Тази комбинация е много добра и вкусна и ви я препоръчваме за закуска, подсилва организма дава енергия и не затормозява храносмилателният тракт.

 

Ако често имате запек може да пробвате изпитана комбинация между сини сливи и кисело мляко. Най-добре е да приготвите сами в домашни условия истинско кисело мляко което да съдържа ценни пробиотици и бактерии. Сините сливи са с доказано слабително действие и комбинацията ще детоксикира, прочисти и отпуши храносмилателният тракт.

 

Сини сливи

553
com_content.article
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
Сини сливи при запек5.00 от 5 от общо 2 гласували.