You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Обрив причинен от алергия

obrivОбрив причинен от алергия
Една от най-разпространените форми на алергия това е кожни обрив. Причините за поява на кожна алергия могат да бъдат много и от най-различно естество. Обикновено алергията се дължи на външен фактор - прах, полен от растения допир до химични препарати и алергени, чувствителност към препарати за бита, перилни прахове и прочие.

Как изглежда обрив от алергия

Има различни форми на обрив причинени от алергени. Едни от обривите са с големи подутини наподобяващи ухапване от комар, други са с фини малки пъпчици, трети са само петна без подуване. Районите в които се появява обрива обикновено са локализирани в близост до мястото на допир а с алергена. Обикновено това са ръцете и краката в някои случай може да се появи обрив по лицето, темето на главата и тилът. При някои слънчеви алергии обриви се получават по гърба, рамената и гърдите.

Обрива от външен алерген много рядко засяга половите органи. В редки случай мъжете може да получат сърбеж и  зачервяване от латексовите презервативи.

Какво да правим при кожна алергия

Кожните алергии не са опасни обикновено отшумяват за няколко часа. Добре е да почистите добре кожата с чиста вода така ще отстраните остатъчните алергени от вас и ще помогнете на себе си за по-бързото възстановяване. В по-редки случай е възможно обрива да се задържи 2-3 дена. Ако обрива не изчезне от само себе си за този период потърсете помощта от личния ви лекар.

Мазила при алергия

При кожни алергии най-добре е да използвате мазила, а не хапчета против алергия. Мазилата обикновено съдържат кортикостероиди, които успокояват възпалението. Обикновено тези препарати за алергия са на цена между 4 и 6 лева и се намират във всички аптеки. Може да ви препоръчаме следните, които помагат: КЛОБЕДЕРМ крем, ФЕНИСТИЛ гел (Съдържа антихистамини, които  се използват за облекчаване на кожни алергии и много различни видове сърбеж.)

Обриви от алергия

 

636
com_content.article
(4 гласа, оценка 4.50 от 5)
Обрив причинен от алергия4.50 от 5 от общо 4 гласували.