You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Как да се предпазим от грипа

gripКак да се предпазим от грипа

 

С настъпването на по-студеното време рязко се увеличава броя на страдащите от вирусни инфекции. Ако сте пропуснали времето в което може да си направите ваксина срещу грип или сте от тази група хора, които смятат че ваксината срещу грип е по-опасна от самия грип, ще ви предложим няколко метода с които да повишите имунната защита на организма и да се предпазите максимално от заразяване с грипен вирус.

 

 

Витамин Ц мощен имунно стимулатор

Всички витамини са важни за оптималното функциониране на нашето тяло, но витамин Ц е лидера сред витамините що се касае до защита от заболявания. Витамин Ц може да се набави чрез прием на хранителни добавки (хапчета с високо съдържание на витамин Ц) или още по-добре чрез плодовете и зеленчуците. Мощен имунно стимулатор е коктейла от лимон и грейпфрут. Пригответе си всяка сутрин сок от половин грейпфрут и един лимон и грипния вирус ще стои настрана.

Лични предпазни средства за дома

Ако сте решили да се предпазите от грипните заболявания е изключително важно да държите домът си чист от всички вируси и бактерии. През зимата е добре всяка сутрин да се проветряват помещенията и застоялия въздух (който е удобен за развитие на бактерии и вируси) да се замени с нов, чист въздух.


При поява на болен човек в домашни условия е добре проветряването да се случва два пъти на ден. Болния е добре да носи маска, по този начин ще се намали вероятността заразата да бъде предадена на неговите близки.

 

През зимния период самолечението не е добра идея. Много от грипните заболявания започват като настинка, но бързо се влошават и докато сме се усетили вече сме заразили нашите близки и колеги, а лечението на грип в напреднала фаза е трудно и продължително и най-често се прибягва до антибиотици.

 

Запомнете: За да се предпазите от грип трябва да приемате витамини и минерали, да поддържате бодър дух, да имате висока хигиена в домашни условия и най-вече при първи симптоми на грип да потърсите специализирана помощ от вашия личен лекар, който да назначи адекватно лечение преди грипния вирус да се е развил!

 

Грип

 

651
com_content.article
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Как да се предпазим от грипа5.00 от 5 от общо 1 гласували.