You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Премахване на Кокоши трън

kokoshi trynПремахване на Кокоши трън
Кокошия трън е дерматологично заболяване, което е познато на човечеството от векове. Въпреки това все още не съществува трайно средство, което да предпази хората от появата на кокоши трън. В модерния свят са известни много модерен и метод за лечение и премахване на кокоши трън, сред най-известните методи са премахването на кокоши трън с лепенки и изгарянето на кокоши трън с азот.


Въпреки, че модерните стресова дават добри резултати в борбата с кожните брадавици, народната медицина също може да ви помогне за лечение и премахване на кокоши трън. Ето и няколко бабини рецепти при кокоши трън:

 

Премахване на кокоши трън 1

Един от методите за изгаряне и премахване на кокоши трън е с помощта на чесан. Чесъна е растение с много полезни свойства за здравето на човек, поради което сме му отделяли не една или две статии. Днеска отново първия метод за лечение на кокоши трън е именно с чесън.

Хубаво е да използвате по-лютив чесън, колкото е по-лютив толкова повече полезни качества има в него казват нашите баби. От главата чесън се отделят няколко скилидки (5-6), които се стриват на каша. Измийте добре ръцете и краката, нанесете стрития на каша чесън върху кокошия трън. Статиите баби препоръчват кокошия трън преди третирането с чесън да се разрани, това спомага на лечебните състави на кокошия трън да проникнат в дълбочина и да изгорят корена. Според почти всички бабини рецепти за премахване на кокоши трън е достатъчно да правите процедурата три поредни вечери, за да падне кокошия трън.

Премахване на кокоши трън 2

За втората домашна бабина рецепта за премахване на кокоши трън ще имате нужда от луковица на градинско кокиче. Ако не разполагате с градина на село може да закупите луковици на градинско кокиче от почти всеки цветарски магазин или агроаптека. За да излекувате кожната брадавица луковицата на кокичето се срязва на две и едната половина се поставя над кокошия трън, прави се превръзка и се преспива с нея. Процедурата се повтаря около седем дена след което кокошия трън изсъхва и пада.

Премахване на кокоши трън 3

За третата бабина рецепта е нужно да разполагате с дърво - смокиня. Плодовете на този плод са изключително вкусни и полезни, но белия сок на растението върши чудеса при кожни проблеми особено, ако имате нужда да премахнете кокоши трън. Достатъчно да намажете всеки кокоши трън с белия сок и само след няколко процедури той ще изсъхне.

Имайте предвид, че кокошия трън представлява сериозно заболяване на кожата, което ако не се лекува може да доведе до затруднено ходене! Ако кокошия трън е голям или ако имате повече от един добре е да се консултирате с лекар и да направите изгаряне на кокошия трън с азот или да използвате лепенки за кокоши трън !

Кокоши трън

 

653
com_content.article
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Премахване на Кокоши трън5.00 от 5 от общо 1 гласували.