You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Премахване на целулит от кожата

целуит и портоколаво кожаЦелулитът е заболяване, което засяга преди всичко жените, но понякога се среща и при мъжете.  Първите прояви на целулит при жените могат да започнат в доста млада възраст в практиката е имало случай на момичета на 17-18 години, които имат целулит. Ако прибавим факта, че 71% от жените на възраст над 25години имат целулит превръщат този проблем в основен за доста дами.

 

Целулит и основи на целулит

Целулитът е кожен проблем. В основата си той представлява мастни натрупвания, които изместват съединителната тъкан в резултат на което се получава това набраздяване на кожата. В голяма степен причината за поява на целулит се крие в начина ни на живот, хранителния ни режим включително консумацията на различни разхладителни напитки и алкохол. В голяма степен каквото и да правят жените рано или късно падат в плен на целулита, но е възможно да забавите появата му.

Лосиони и кремове срещу целулит

Всъщност един от най-широко разпространените методи за намаляване и ограничаване на появата на целулита са антицелулитните кремове и лосиони. Хубаво е дамите, които посегнат към тези продукти да имат в предвид, че появил се веднъж целулита с кремове и лосиони няма да може да бъде излекуван. Козметичните средства имат сам превантивно действие, а не лечебно!

Фитнес срещу целулит

Спорта като цяло помага за намаляването на подкожните мазнини, а това води и до намаляването на риска от поява на целулит. Имайте в предвид, че няма човек без грам подкожна мазнина!

Диета срещу целулит

Може би спазването на диета (правилен хранителен режим, а не ограничаване от храна) е най-добре изпитаният метод за предпазване и ограничаването на появата на целолит. Имайте предвид, че редица изследвания доказват, че жените, които консумират големи количества алкохол и газирани напитки са в пъти по предразположени към появата на целолит от жените, които пият фрешове и минерална вода!

Антицелолитния масаж
Това е може би най-добрия метод с помощта на който може да намалите количеството целулит, когато той вече се е появил. Разгледайте в нашия сайт имаме добри статии за това как вашата половинка в домашни условия може да ви предпази от появата на целулит с масаж.

Целулит

 

 

656
com_content.article
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Премахване на целулит от кожата5.00 от 5 от общо 1 гласували.