You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Целулит - причини за появяването му и методи за лечение

целулитЦелулит - причини за появяването му и методи за лечение
Целулитът представлява кожен проблем. При него кожата се нагъва и се получава т.нар. портокалова кожа. Кожния проблем - целулит е познат на много жени появата му може да стане още през пубертета, при някои жени Целулитът се поява след бременност, а при други чак след менопаузата, но около 90% от жените в даден етап от живата си се зблъксват с този проблем.

Целулит и какво го причинява

Много жени търсят отговор на въпроса, коя е основната причина за поява на целулит и защо точно на тях се случва. Причината за поява на целулит е натрупването на отпадъчни продукти, мазнини и вода в подклетъчния слой. Тези компоненти избутват кръвоносните и лимфните съдове . Това води до появата на целулит.

Сред основните фактори, които спомагат за разпространението на целулита са:
- Алкохол;
- Неправилно хранене;
- Липса на физическо натоварване (заседнал начин на живот);
- Генетична предразположеност;
- Хормонален дисбаланс - голямото количество на естроген може да бъде причина за образуването на целулита
- Прием на лекарствени продукти;
- Наднормено тегло;

Видове целулит

Въпреки, че за обикновените хора целулита е един то лекарите различават две негови форми - лека и тежка форма на целулит.

Лека форма на целулит - при нея в отпуснато състояние на кожата няма видими следи на портокалова кожа, но при притискане на кожата на бедата или седалищата с длани се забелязва характерната кожа засегната от целулит.

Тежка форма на целулит - тази форма е по-рядко срещана при жените, при нея целулита е забележим дори при нормален стоеж в изправена форма, без да е необходимо кожата да се притиска.

Лечение на целулит

За лечението на тежки форми на целулит е необходимо да се посети лекар специалист, който да определи причините за появата му и да се назначи адекватно лечение съчетано от терапевтични кремове и антицелулитни масажи. Ако обаче вие имате по-леката форма на целулит може да се опитате сами в домашни условия да се излекувате. Лечението на целулит включва цялостно обобщаване, кое от начина ви на живот предизвиква появата на целулит и да се опитате да намерите правилния начин за решаването на този проблем. Обърнете специално внимание на физическата култура. Има редица упражнения, които стягат кожата и намаляват вероятността от поява на целулит. Огледайте, кои от храните във вашия дом се водят за т.нар. вредни храни и незабавно ги елиминирайте от вашата диета. Огледайте се кои са вашите вредни навици – алкохол, цигари и т.н. и се опитайте да ги ограничение.

Лечението на целулит е необходимо да бъде предприето незабавно.

Целулит

657
com_content.article
(2 гласа, оценка 4.00 от 5)
Целулит - причини за появяването му и методи за лечение4.00 от 5 от общо 2 гласували.