You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Смути здраве за дами с червено цвекло

smutiСмути здраве за дами с червено цвекло
Червеното цвекло е кореноплоден зеленчук, който често е пренебрегван от нашето меню, но този зеленчук е изключително полезен. Той се използва при всички витаминозни салата, използва се за подсилване на имунитета, спомага за намаляване на високото кръвно и за заздравяване на стените на кръвоносните съдове. Редовната му употреба спомага за подобряване на циркулацията на кръвта в нашето тяло. Ако сте фен на здравословните сокове, то този вариант на червеното цвекло прието под формата на смути, ще стане ваша любима напитка.

 


Нужни продукт:
1 малка глава червено цвекло
1 жълта ябълка
½ банан
малко мента
сока на един лимон.

Начин на приготвяне
Плодовете и червеното цвекло се нарязват на дребно и се поставят в блендера, добавя се малко вода и се блендира, добавя се сока от лимона и ментата и отново се пуска блендерът.

Сока се изсипва в чаша за сок и се консумира. Добре е да се пие всяка сутрин. Това смути зарежда организма с необходимото количество енергия – банана доставя бързи въглехидрати за старт на деня, а ябълката бавни въглехидрати и фибри.

За това смути е добре да се използва прясно червено цвекло,  така няма да има остатъчен вкус на пръст. Ако червеното цвекло е старо е добре да увеличите количеството на ментата и лимона, които да убият неприятния вкус на пръст.

OЩЕ: СМУТИ ЗДРАВЕ

Смути с червено цвекло

 

672
com_content.article
(4 гласа, оценка 3.75 от 5)
Смути здраве за дами с червено цвекло3.75 от 5 от общо 4 гласували.