You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Кондиломи - домашно лечение

kondilomiКондиломи - домашно лечение
Островърхи кондиломи или наричани още генитални брадавици са сред най-често срещаните полово предавани болести. Причинителя на кондиломи е вирус, наречен Човешки папилома вирус. Познати са над 150 различни щама. По-голяма част от щамовете не са опасни за човека, но съществуват около 20 щама, които могат да повишат риска от рак особено при жената, за това съветваме всички пациенти, които забележат появата на брадавици около или по половите органи да потърсят консултация с личният си лекар или лекар по кожно венерически болести. Домашното лечение е допустимо само и единствено, ако в момента нямате достъп до лекар.

Кондиломи начин на заразяване

Заразяването с  генитални брадавици може да стане при полов контакт (орален, вагинален или анален) с човек, който вече е заразен с вирус.

Как изглеждат кондиломите

Кондиломите могат да бъдат едно или повече образования с цвят подобен на околната кожата, структурата е неравна, ръбеста с подобна на карфиол структура. Разполагат се обикновено около външните полови органи, а при жената вътре във влагалището и шийката на матката. При орален секс е възможно кондиломите да засегнат вътрешната лигавица на устата. При мъжете и жените е възможно да се наблюдават кондиломи около ануса. Трябва да се знае, че кондиломите около външните полови органи и тези разположени по самите тях се различават, както по външни морфологични признаци, така и по начин на лечение.

Домашно лечение на кондиломи

Както вече споменахме за правилно лечение на кондиломите е нужно да се консултирате с лекар специалист, който да назначи адекватно лечение на кондиломите, все пак в домашни условия също може да се започне първично лечение.

Лечение на кондиломи с оцет

Кондиломите разположени около външните полови органи, могат да бъдат лекувани с оцет. Оцетът съдържа киселина, която изгаря кондиломите, ефекта е подобен на горенето с течен азот, но значително по-слабо ефективен. За целта ви е нужен оцет и клечка за уши. Памука на клечката за учи се потапя в оцета и се поставя за около минута върху кондиломът. Процедурата се прави 3 пъти на ден след като предварително сте взели душ.

Ще забележите, че повърхността на кондилома изсъхва и след време ще падне от самосебе си. Колкото по-малка е гениталната брадавица, толкова по-бързо ще падне.

Лечение на кондиломи с конделин

Конделина е лекарствено средство, което може да закупите от аптеката. То се използва за лечение на кондиломи разположени по лигавицата на половите органи. Преди употреба се запознайте добре с листовката на продукта, защото ако не се използва правилно може да бъде опасен за здравето!

Лечение на кондиломи с хапчета

Опадването на кондиломите не означава, че сте се излекували от брадавиците. Освен изгарянето на кондиломите е нужно да се проведе и лечение с имуностимуланти, които да помогнат на организма да се пребори трайно с вируса причинител на тази полово предавана болест. Обикновено лекарите предписват един от двата имуностимулатора Биозин или Изопринозин. Ако сте били в контакт с човек, който има кондиломи ви препоръчваме да изкарате профилактичен курс с един от тези два продукта.


Ако имате кондиломи е добре да се замислите дали да не си направите и изследвания за други полово предавани болести!

Кондиломи

 

674
com_content.article
(4 гласа, оценка 4.50 от 5)
Кондиломи - домашно лечение4.50 от 5 от общо 4 гласували.