You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Шампоан НИЗОРАЛ 60мл.

NizoralШампоан низорал предназначение
Низорал е продукт предназначен за лечението на инфекции по кожата. Инфекциозните причинители срещу които шампоана низорал има ефекиасна употреба са най-вече причинените от гъбички и дрожди инфекции. Шампоан низорал се прилага за лечение на кожни проблеми както по кожата на главата, така и по части от лицето и гръдния кош на човек.
Низорал е подходящ при инфекции със следните прояви:- Пърхут - лющене на кожата в областа на главата;
- червено-кафеникави петна по кожата с жълто до бяло на цвят лющене - себореен дерматит;
- питириазис верзиколор;

Шампоана низорал е предназначен не само за лечение на тези инфекции, но той успешно се използва и за предотвратяване на повторната поява на инфекциите.

Кога НЕ трябва да използвате Низорал
Преди да използвате шампоана уверете се, че не притежавате свръхчувствителност към някоя от съставките му или самото лекарствено вещество. За да проверите дали имате свръхчувстивелност към съставките на низорал може да ги тествате на малак участък върху кожа като нанесете шампоана. Ако се появи сърбеж зачервяване или други симптом наподобяващ алергия преустановете използването на шампоана.

Предпазни мерки при употребата на Низорал
При употребата на шампоан Низорал е необходимо да предприемете стандартни мерки, които да предпазят очите ви от контакт с шампоана. Ако обаче все пак това се случи, измийте очите обилно с чиста вода.
Най-често продукта Низорал се използва за лечение на Себорейният дерматит, а също така и за лечение на пърхут. При тези заболявания по правило се наблюдава косопад. Косопад може да сепояви също по време на периода на лечение с шампоана низорал.

Низорал по време на Бременност и кърмен
Употребата на низорал шампоана е позволено по време на период на кърмене и бременност, защото съставките му не проникват през кожата.

Дозировка и употреба на шампоан Низорал
Начина на употреба на шампоан низорал е по време на къпане. Инфектиралия участък на кожата се измива с Низорал шампоан, след което засегнатите и измити с шампоана участъци не се изплакват, а се оставят да престоят в рамките на 3-5 минути. При нанасянето на шампоана се старайте да нанесете и върху кожата, а не само върху космите. Количеството шампоан, необходимо за едно измиване е около една шепичка. Честотата на миене с шампоан низорал зависи от вида на инфекцията.

- При пърхут и себореен дерматит лечението с низорал се прилага два пъти седмично в рамките на 4 седмици.
- При питириазис верзиколор лечението се провежда в продължение на 5 дена. препоръчително е за да се предотврати повторна поява лечението да се повтаря преди началото на лятото за три дена.

ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА
Johnson & Johnson D.O.O. Smartinska 140 1000 Ljubljana Slovenia ПРОИЗВОДИТЕЛ JANSSENPHARMACEUTICAL. Turnhoutseweg 30 В-2340 Beerse, Белгия

 

Шампоан НИЗОРАЛ

75
com_content.article
(4 гласа, оценка 4.00 от 5)
Шампоан НИЗОРАЛ 60мл.4.00 от 5 от общо 4 гласували.