You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Здраве за жени и мъже

КАКВО ДА ПРАВИМ АКО НОСЪТ НИ КЪРВИ?

610
com_content.category
(1 глас, оценка 1.00 от 5)
КАКВО ДА ПРАВИМ АКО НОСЪТ НИ КЪРВИ?1.00 от 5 от общо 1 гласували.


крав от носаПреди да предприемете мерки за спиране на кървенето от носа, издухайте го добре. По този начин ще отстраните евентуален съсирек, който пречи на кръвоносния съд да се свие. Понякога само това и леко притискане на ноздрите, след като сте пъхнали вътре малко памук, са достатъчни да се справите с кървенето на носа.

 

НАРОДНА МЕДИЦИНА С ЛУК

606
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
НАРОДНА МЕДИЦИНА С ЛУК0 от 5 от общо 0 гласували.


lukНародната медицина препоръчва лука при редица заболявания.

При хемороиди, запек и възпаление на червата е полезно да се дава по 1 ч.л. сок от пресни зелени пера 3 пъти на ден преди ядене.

Младежки пъпки и сърбящи обриви по кожата, лунички и пигментни  петна се изчистват с наложена върху тях лучена кашичка.

Започва сезонна на настинките

602
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Започва сезонна на настинките0 от 5 от общо 0 гласували.


nastinkaКогато есента дойде и температурите се понижат много хора започват да изпитват неудобствата на есенната настинка. Тя се изразява в главоболие, загуба на сън, запушен нос, болки в  гърлото, сърбеж в ушите и най-вече отпадналост, кашлицата и киханията са верен приятел на настинката и неприятел на човека.

Болки в гърлото и възпалени сливици

583
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Болки в гърлото и възпалени сливици0 от 5 от общо 0 гласували.


gyrlo sliviciПрез есента и зимата броя на хората, които се оплакват от болки в гърлото се увеличава многократно. Гърлото е начална част от дихателната система. Повечето от хората са свикнали да дишат през устата, а поетия през устата въздух е не затоплен, не пречистен и сух. Това води до увреждане на лигавицата на гърлото, възпаление на сливиците и гласните струни. Първоначално болка в гърлото и подути сливици може да бъдат симптоми не само на настинка, но и на грип.

Лечение на афти в устата

564
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Лечение на афти в устата0 от 5 от общо 0 гласували.


afti v ustataАфтите в устната кухина са сравнително често срещан проблем при по-малките деца и сравнително по-рядко заболяване при възрастните хора. Причините за поява на афта в устата са много и разнообрази най-често срещната причина това е консумацията на не добре измити плодове и зеленчуци, също така причина за поява на афта в устата може да бъде намалена устна хигиена, хранителна алергия, хормонален дисбаланс и други.

Лепенки за отслабване лесния път за красиво тяло

555
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Лепенки за отслабване лесния път за красиво тяло0 от 5 от общо 0 гласували.


otslabvaneПрез последните 3-4 години в Европа и България навлязоха нанотехнологиите за справянето с различни здравословни проблеми. Една от тези технологии е лечението с лепенки или наричани още в специализираната литература пластири.  През последната година голям хит на пазара в България са лепенки за отслабване на различни търговски марки, голяма част от които са произведени в различни Европейски страни, а една част са произведени в Китай.

Мухъла в дома крие опасности

547
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Мухъла в дома крие опасности0 от 5 от общо 0 гласували.


muhylЖилището на човек е прекрасен дом и на различни други видими и невидими живи същества. Някои от тези нежелани в домът ни твари може да бъдат опасни за живота и здравето на хората. Един от най-разпространените неприятели на хората в техния дом това е мухъла.

ГОРЕЩИНИТЕ СА ОПАСНИ ЗА ЗДPАВЕТО

546
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
ГОРЕЩИНИТЕ СА ОПАСНИ ЗА ЗДPАВЕТО0 от 5 от общо 0 гласували.


jega opasnostОтрицателно влияние върху работата на сърцето оказва горещото време и колебанията в атмосферното налягане, нездравословният начин на живот. Инфарктът и инсулта все по често се срещат и сред младите хора – около 35 години.

Страница 3 от 15