You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Здраве за жени и мъже

Топлинен удар симптоми и съвети

524
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Топлинен удар симптоми и съвети0 от 5 от общо 0 гласували.


toplinen udarМного хора подценяват топлината като фактор за тяхното здраве. Топлинен удар е сериозно състояние, което може да доведе дори до летален край, в повечето случай тежките форми на топлинен удар могат да причинният увреждането на важни органи за човека като мозъка, сърцето, бъбреците и прочие. При съмнение за топлинен удар е важно по възможно най-бързия начин да се информира личния лекар.

Ето как да се предпазим от кариеси

522
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Ето как да се предпазим от кариеси0 от 5 от общо 0 гласували.


kariesКариесите са най-често срещаното заболяване сред хората в световен мащаб по данни на световната здравна организация. В България проблема с устната хигиена е също доста сериозен. Освен, че около 95% от населението имат лекуван поне по един кариес, средно всеки трети българин на възраст над 23 годишна възраст има изваден поне по един зъб, поради закъсняло лечение на кариеси.

Как да предпазим детето от комари

521
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Как да предпазим детето от комари0 от 5 от общо 0 гласували.


komari

Лятото е сезон на много приятни емоции за малки и големи, но заедно с хубавите моменти този сезон носи и големи опасности идващи и от различни видове насекоми. През горещите дни при игри в паркове се крие опасност за нашите деца да бъдат ухапани от кърлежи, а в по-късните часове следобед се повишава и то многократно нашето дете да бъде атакувано от комари.

Бирена мая как се пие правило

517
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Бирена мая как се пие правило0 от 5 от общо 0 гласували.


бирена мамяМаята за хляб представлява концентрирана маса от дрожди. При размножаване те се превръщат захарите във въглероден двуокис и алкохол /етанол/, благодарение на което тестото втасва. За да се възпроизвеждат и растат, дрождите се нуждаят от определени условия: влага, хранителни средства и топлина. Скорбялата, захарта и яйцата спомагат за по-бързия им растеж, докато сол

Слънчево изгаряне ето как да се справим

511
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Слънчево изгаряне ето как да се справим0 от 5 от общо 0 гласували.


изгарянеЛято, вълни, плаж страхотни моменти и много любов във въздуха. Да това е на море сте и си прекарвате добре докато не се изпичате на плажа и не получите слънчево изгаряне. След него почивката ви се променя, всичко ви боли, не може да се наспите и приятна почивка се превръща в истинско изпитание. Това е причината да не допускате да получите слънчево изгаряне.

Морето крие опасности за здравето

510
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Морето крие опасности за здравето0 от 5 от общо 0 гласували.


plajМорето крие опасности за здравето
През летните месеци, когато навън е топло много хора се отпускат и последното нещо за което мислят това е  опазване на тяхното здраве. Трябва обаче да знаете, че лятото е сезона с най-много стомашно чревни инфекции, с най-много кожни проблеми и не на последно място с най-много повърхностни рани.

Лош дъх ето на какво се дължи

508
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Лош дъх ето на какво се дължи0 от 5 от общо 0 гласували.


лош дъхОколо 24% от българите имат проблем с лош дъх в устата. Има различни причини поради които дъхът и вкусът в устната кухина на човек се влошава. При всички положения, ако имате лош дъх е добре да предприемете мерки. От една страна ще си спестите лошото впечатление, което ще оставите у вашите приятели и близки хора, а от друга страна наличието на лош дъх може да е признак и на по-сериозно заболяване.

Хомеопатия алтернатива №1

505
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Хомеопатия алтернатива №10 от 5 от общо 0 гласували.


homeopatiqПреди десет години все още се смяташе, че най-великото откритие на светът това са антибиотиците, които успешно се борят с различни инфекциозни заболявания. Днес обаче става ясно, че антибиотиците са нож с две остриета. Вярно, е че са много ефективни, но и микроорганизмите стават все по-устойчиви към тях, което налага предписването на все по-силни форми антибиотици, а те оставят последствия върху човешкото здраве. Днес решението вече е ясно на всички това е хомеопатията.

Страница 4 от 15