You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Здраве за жени и мъже

Треперене на ръцете

503
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Треперене на ръцете0 от 5 от общо 0 гласували.


lekarОтделни човешки органи треперят непрекъснато. Най-често здравия човек забелязва треперенето на ръцете, но също така може да има треперене на главата дължащо се най-вече на тикове, също така наблюдава се треперене на ръцете, тремове се наблюдават и на очите и някои мускули. Треперенето обикновено има своята причина и обстоятелства, които го причиняват в някои случаи треперенето на ръцете се причинява от заболявания.

Щитовидна жлеза - полезно четиво

501
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Щитовидна жлеза - полезно четиво0 от 5 от общо 0 гласували.


щитовидна жлезаЩитовидната жлеза е една от основните и много важните жлези за правилното функциониране на цялостният човешки организъм. Тази жлеза отговаря за растежа и метаболитните процеси. Проблеми с тази железа се свързват с нейната хипер или хипофункция. Увреждането на щитовидната жлеза може да бъде ясно видимо, то обикновено води до уголемяването на нейните размери. Когато уголемяването е ясно видимо говорим за заболяването гуша.

Псамотерапия за позитивна енергия

498
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Псамотерапия за позитивна енергия0 от 5 от общо 0 гласували.


псамотерапияПрез последната година започна да се говори все по силно за Псамотерапия. Ако все още не знаете какво представлява това или се чудите дали да пробвате, то тази статия определено ще ви бъде полезна да се информирате за това: какво представлява Псамотерапия.

Внимание! Кърлежи

494
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Внимание! Кърлежи0 от 5 от общо 0 гласували.


кърлежиЕдна от най-голямата опасност, която се крие из полянките и градинките за отдих в градовете през пролетта и лятото това са кърлежите. Активността на кърлежите е различна през отделените месеци. Активния им сезон обхваща периода от средата на април до средата на октомври. До голяма степен активността на кърлежите зависи от температурата и влажността. Най-висока концентрация на кърлежи има през месец май, през следващите летни месеци популациите им намаляват, а през октомври почти изчезват.

Комари защитете се от тях

487
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Комари защитете се от тях0 от 5 от общо 0 гласували.


komariПрез пролетните месеци един от най-големите ужаси на хората в нашите ширини, това са комарите. През последните няколко години борбата с тези насекоми изостава, което от своя страна води до бум в размножаването на комарите. Особено сериозен е проблема в районите на с водни басейни, които са нужни за да могат комарите да се размножават.

Бели зъби с домашно избелване

482
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Бели зъби с домашно избелване0 от 5 от общо 0 гласували.


usmivka izbelvaneБез значение на колко години сме, всеки от нас иска да има красива усмивка. Красивата усмивка обаче не включва само добре подредени зъби, тя е много повече. За хубава и красива усмивка, ние трябва да имаме бели зъби, но с годините редица наши вредни навици водят до потъмняване и пожълтяване на зъбите.

Липсата на сън води до затлъстяване

477
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Липсата на сън води до затлъстяване0 от 5 от общо 0 гласували.


затлъстяванеОт малки ни учат колко важен е здравословния 8 часов вечерен сън, малко от нас обаче са започнали да се съобразяват с това предупреждение на старите хора. Оказва се, че наред с обичайните симптоми на недоспиване - раздразненост, нервност загуба на концентрация отсъствието на здравословен сън води до предразположеност на мъжете и жените към затлъстяване.

Пролетен грип или настинка

467
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Пролетен грип или настинка0 от 5 от общо 0 гласували.


grip proletenОбикновено при рязка смяна на климата от ниски към високи температури се увеличава и броя на хората оплакващи се от болки в гърлото, умра, болки в главата, кашлица хрема и прочие. Причината за това е сравнително по-бавния отговор на биологичния ни часовник.

Страница 5 от 15