You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Здраве за жени и мъже

Биокозметика или биоопасност

425
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Биокозметика или биоопасност0 от 5 от общо 0 гласували.


biokozmetikaВсички знаем, че всичко с марката био би трябвало да е полезно и до голяма степен това е вярно, когато не говорим за България. В нашата родина има лесен начин да бъде заблуден потребителя за произхода и качеството на козметичния продукт. Много популярно е много фирми да регистрират марки био или еко заблуждавайки потребителя за ценността и произхода на продукта. Много от тези козметични продукти са с произход Китай или Корея където се предлага евтино частно производство за собствена марка.

Пристрастени ли сте към Facebook ?

422
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Пристрастени ли сте към Facebook ?0 от 5 от общо 0 гласували.


pristrastenМного хора неусетно се захласват пред  екрана на компютрите стоейки с часове без да усетят и денят отново е минал. За тези хора няма проблем и това е просто част от ежедневието, но психолозите твърдят, че не е така. Както всяко друго пристрастяване и пристрастяването към социалните мрежи е опасно, а имайки се предвид, че все повече хора (не само млади, но вече и зрели хора) прекарват в социалната мрежа започва да говори за тревога.

При червено гърло

415
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
При червено гърло0 от 5 от общо 0 гласували.


cherveno gyrloМного хора през студените месеци се оплакват от болки в гърлото, драскане, зачервяване и дори от суха кашлица. Причината да се появи червено гърло обаче не винаги е свързана с прекарването на инфекциозна болест. Обикновено червеното гърло е в резултат на доминантно заболяване. При около 70% от случаите червеното гърло е предизвикано от настинка.

Хормони за и против тяхното приемане

414
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Хормони за и против тяхното приемане0 от 5 от общо 0 гласували.


hormoniИзвестно е, че хормоните помагат при различни оплаквания по време на климактериума. Какви странични влияния могат да се наблюдават?

Напукани устни през зимата

405
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Напукани устни през зимата0 от 5 от общо 0 гласували.


napukani ustniУстните представляват мускули, чието латинското наименование е labia oris. В еволюцията те са изиграли важна роля, първоначално устните са били входът към храносмилателната система и са определяли навлизането на храната с напредването на еволюцията при човека те придобиват много важна роля в изразяването на емоции, устните участват в оформянето на устната реч и не на последно място, чрез устните предаваме една от най-красивите емоции на човек, а именно любовта. Поради тази причина не бива да допускаме нашите устни да бъдат сухи и напукани.

Тестове за алергия

404
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Тестове за алергия0 от 5 от общо 0 гласували.


test za alergiqПочти всеки четвърти българин има алергия. Това е тревожен факт, още по тревожно е обаче, че около 50% от страдащите от алергии хора са на възраст до 25 години, което показва, че проблем с алергиите в бъдеще ще се задълбочава. Единствено хората имащи алергии разбират неудобството от този проблем. Около 25% от хората с алергии в България ги имат целогодишно, останалите 75% обикновено проявяват сезони алергични реакции като най-критични са пролетта и есента.

Баница в диетата

400
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Баница в диетата0 от 5 от общо 0 гласували.


баницаЕдна от любимите закуски на малки и големи е баница, но полезно ли е похапването на баница от малки и големи или вреди ли на нашето здраве. Повечето българи не се замислят върху този въпроса и редовно похапват баница, което не е много във полза за тяхното здраве.

ХРАНА ПРИ ПОВИШЕНА ЗАХАР

397
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
ХРАНА ПРИ ПОВИШЕНА ЗАХАР0 от 5 от общо 0 гласували.


hrana-zaharКогато хората мислят за диабет, първото, което им идва на ум, е храната и специално забраната на сладкишите. Съвременните препоръки за хранене не са толкова строги, те са по-скоро комплексни:

Страница 7 от 15