You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Здраве за жени и мъже

Бирена мая за здрав имунитет

395
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Бирена мая за здрав имунитет0 от 5 от общо 0 гласували.


birena-maqЗа лечение и предпазване от болести у нас се използват главно дрождите от бирената мая. Бирената мая съдържа аминокиселини, витамини, минерали и ензими. Съвременната диетология не препоръчва да се ядът пресни, живи дрожди, а те трябва да са обработени. Затова бирената мая се продава на таблетки. Таблетките са изсушени дрожди. В тях живите клетки са изключение.

Превенция на грип

393
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Превенция на грип0 от 5 от общо 0 гласували.


грип превенцияПрез есента и зимата хората са изключително податливи на различни инфекциозни заболявания, като на първо място през зимата от всички заболявания е грипа. Най-уязвимите възрастови групи това са малките деца и възрастните хора. Грижата за тяхното здраве трябва да започне още преди настъпването на сезона на грипа. Обикновено добри мероприятия за повишаване на имунната система се правят през лятото, но ако сега се замисляте за грип и възможните последици от него ето няколко съвета какво може да направите, за да намалите вероятността вие или вашите близки да се разболеете от грип.

ГРИП - КАК ДА ИЗБЕГНЕМ

391
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
ГРИП - КАК ДА ИЗБЕГНЕМ 0 от 5 от общо 0 гласували.


грипГрипът е остро инфекциозно заболяване, което се предизвиква от вируси. Грипът засяга първоначално дихателните пътища, но успоредно с тях и редица органи и системи. Усложненията от грипа могат да доведат до смъртни случаи. Епидемиите от грип се съсредоточават в рамките на 4-8 седмици и заболеваемостта е обикновено 300 на 10000 души. Имунизацията срещу грип е все още подценявана практика в много страни в света както и у нас. Важното което трябва да се знае, че ваксинацията е основно средство за профилактика и контрол на сезонният грип.

ИЗКУСТВЕНИ ДОБАВКИ КЪМ ХРАНИТЕ

389
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
ИЗКУСТВЕНИ ДОБАВКИ КЪМ ХРАНИТЕ0 от 5 от общо 0 гласували.


hranaНие съвсем спокойно пием напитки и ядем бонбони с неестествени цветове. Но най-интересното е, че след известно време, нормалните продукти, които са пресни, непреработени, вече не са вкусни като преди…Затова пък саламът и кренвиршите, които са дълбоко преработвани няколко пъти, сякаш предизвикват желанието да ядем от тях още и още… Причината е следната: в тези масово продавани продукти, както и в много други производителите често добавят едно специфично вещество – натриев глутамат. Известно е още като добавката Е621. По принцип на етикетите е описана тази съставка с възможно най-дребни буквички. Смята се, че тази добавка е безопасна и затова е разрешена за използване в хранителната промишленост.

Избелване на усмивката само за час

375
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Избелване на усмивката само за час0 от 5 от общо 0 гласували.


бели зъбиХубавите бели зъби са мечта, за много българки от една страна те са признак добра устна хигиена, от друга страна, когато професията ни е свързана с ежедневна работа с хора белите зъби са задължителни. Лоша българска черта е да желаем избелване на зъби само и единствено, когато имаме нужда от това поради специален повод - сватба, кръщене, бал и прочие, но белите зъби трябва да са ни ежедневен приоритет, защото красивата усмивка е признак за добра устна хигиена.

Масаж Кахуна

371
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Масаж Кахуна0 от 5 от общо 0 гласували.


masaj KahunaТози вид масаж Кахуна произхожда от хавайските острови. Сред хора е известен преди всичко с името си масаж на любящите ръце. С масажа Кахуна се създава връзка между сърцето, ръцете и отпуска душата на всички от нас, чрез масажа Кахуна се постигна не само отпускане, но и единствено на тялото.

ПРИЗНАЦИ ЗА ХОРМОНАЛНИ НАРУШЕНИЯ

366
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
ПРИЗНАЦИ ЗА ХОРМОНАЛНИ НАРУШЕНИЯ0 от 5 от общо 0 гласували.


hormonioМного органи в нашия организъм могат да изработват хормони и участват в ендокринната регулация на жизненоважни функции. За основна обаче се смята хипофизата и хипоталамусът.

Тези жлези са разположени в главния мозък и управляват всички останали органи от ендокринната система – щитовидната и паращитовидните жлези, надбъбречните и половите жлези, както и задстомашната жлеза

Домашните любимци влияят върху здравето

362
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Домашните любимци влияят върху здравето0 от 5 от общо 0 гласували.


domashen libimecМного хора обичат животните и избират домашен любимец за своето семейство. Малко хора обаче се сещат, че домашните любимци не само ни даряват с безкористна любов, но те влияят и върху нашето здраве.

Страница 8 от 15