You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Здраве за жени и мъже

КАК ДА НАМАЛИМ ВИСОКИТЕ НИВА НА ХОЛЕСТЕРОЛ В КРЪВТА

337
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
КАК ДА НАМАЛИМ ВИСОКИТЕ НИВА НА ХОЛЕСТЕРОЛ В КРЪВТА0 от 5 от общо 0 гласували.


holesterolНаличието на високо ниво на холестерола се установява след клинично изследване на кръвта. Това състояние може да бъде провокирано от заболяване или от начина на живот.

 

Увеличете консумацията на рибни мазнини /скумрия, сьомга, херинга, риба тон/, защото те съдържат омега 3 мастни киселини, които предотвратяват наслагването на плаки по артериите и предпазват кръвта от съсирване. Намалете употребата на храни, които понижават нивото на добрия холестерол. На първо място това са маргарините и мазнините за готвене /изключение прави само зехтинът/.

Видове Кафе

333
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Видове Кафе0 от 5 от общо 0 гласували.


kafeЗа родина на кафето се смята Етиопия, и до днес то се среща като диворастящо дърво. Според легенда монасите от християнските манастири в Етиопия първи открили ободряващото му действие. Те пиели отвара от плодовете на кафееното дърво, за да преодолеят умората и изтощението след дългите молитви.

Отравяне с гъби

331
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Отравяне с гъби0 от 5 от общо 0 гласували.


otravqne s gybiГъбите са чудесна храна и са предпочитани от много хора. От тях могат да се приготвят различни ястия, супи, салати или чрез специална обработка да се съхранят за студените зимни дни.

 

Приятно е през почивните дни да отидем в гората на разходка и когато видим гъби да си наберем. Но да не забравяме , че много от гъбите имат двоийници , които съдържат отровни вещества.

СЛЪНЦЕТО ЛЕКУВА - ФОТОТЕРАПИЯ

328
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
СЛЪНЦЕТО ЛЕКУВА - ФОТОТЕРАПИЯ0 от 5 от общо 0 гласували.


слънце лекВъв физиотерапията природните фактори играят важна роля. Сред тях е слънцето. Можем да си правим обикновени слънчеви бани. Разработени са и специални апаратури, които позволяват използването на слънчевите лъчи в лечебни заведения през цялата година. Прилагат се при лечение на различни кожни заболявания: вулгарис, парапсориазис плаката, витилиго, атопичен дерматит, псориазис, екземи и др.

Домашна аптечка, какво да съдържа

327
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Домашна аптечка, какво да съдържа0 от 5 от общо 0 гласували.


aptechkaМного често имаме най-различни лекарства във вкъщи разхвърляни из цялата къща и когато ни се наложи да намерим някои лекарство това е невъзможно. за да бъдем подредени и всичко да бъде в ред е добре да си направи домашна аптечка в която да се намира всичко за първа помощ.

Как да откажем цигарите

326
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Как да откажем цигарите0 от 5 от общо 0 гласували.


otkajem cigariВ последните пет години целия западен свят обяви война на тютюневите изделия. Стъпките с които се целеше да се намали консумацията на цигари бяга последователни като започнаха със забрана на реклама, на тютюневите изделия по телевизията и останалите медии, поставяне на предупредителни знаци като "Пушенето вреди сериозно на вас и другите около вас", но тези мерки бяха с не голям успех що се каса до отказването от цигарите.

Витамин Е полезен за здравето

323
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Витамин Е полезен за здравето0 от 5 от общо 0 гласували.


vitamin eВитамин Е е широко подценявам витамин в миналото, но в съвременния свят той е един от водещите витамини не само защото е отговорен за красотата на нашето тяло но защото е и една от най-мощните хранителни добавки на нашата планета. Витамин Е се бори с най-различни болести засягащи сърцето или дихателната система.

Как да кача килограми

318
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Как да кача килограми0 от 5 от общо 0 гласували.


fitnesОсвен хората, които искат да отслабнат има и много преди всичко мъже, които искат да качат килограми. Причината за това е че мъжът трябва да бъде силен, а слабия и кльощав мъж не вдъхва респект и му е много по-трудно да си намери приятелка, жена, съпруга. Много от по-слабите мъже се оплакват от това, че не могат да качат килограми, но причината е в не знаенето им как да постигнат това.

Страница 9 от 15